ανακοίνωση

Επαναλειτουργία σχολείου 11/1/2021

Αγαπητοί γονείς                                                                      Ωραιόκαστρο 9/11/2021

Εύχομαι η καινούργια χρονιά να μας βρίσκει όλους υγιείς!

11/1 ανοίγουν τα σχολεία κάτι που ήταν ευχή όλων μας και θα ξανασυναντηθούμε από κοντά με τους μαθητές μας. Η πραγματικότητα μας όμως δεν άλλαξε για αυτό θα πρέπει να θυμηθούμε όλα όσα κάναμε πριν να κλείσουν. Να είμαστε το ίδιο και ίσως περισσότερο προσεκτικοί καθώς οι συνθήκες της πανδημίας δεν άλλαξαν και δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν τις επόμενες βδομάδες μετά τις αργίες των εορτών. Τώρα πια δυστυχώς ο καθένας μας έχει ακούσματα και εμπειρίες από δυσάρεστες καταστάσεις οι οποίες αφορούν τα κρούσματα του ιού. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να είμαστε εφησυχασμένοι αλλά δίπλα προσεκτικοί αφού είμαστε αναγκασμένοι να παρευρεθούμε σε ένα χώρο πάρα πολλά άτομα μαζί και για μεγάλο χρονικό διάστημα. για το λόγο αυτό τόσο εσείς όσο και εμείς θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στα παιδιά όλους τους κανόνες υγιεινής τους οποίους θα πρέπει να τηρούν ευλαβικά. Η μάσκα δεν είναι πια απλώς κάτι που το φοράμε και το κατεβάζουμε κάτω από τη μύτη ούτε κάτι που το ξεχνάμε. Είναι αυτό που θα μας προφυλάξει από την μεταφορά του θανατηφόρου σε πολλές περιπτώσεις ιού όπως και το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών. Οι αγκαλιές και το τρέξιμο μέσα και έξω από τις τάξεις δεν είναι πια εκτόνωση αλλά είναι λόγος υπερμετάδοσης του ιού. Τα διαλείμματα είναι για να ξεκουραστούν τα παιδιά, να τρώνε, να πηγαίνουν στην τουαλέτα και να βγαίνουν λίγο έξω από τις τάξεις. Στο προαύλιο του σχολείου υπάρχει καθορισμένος χώρος για το κάθε ένα τμήμα ο οποίος δεν θα πρέπει να παραβιάζεται. Οι οδηγίες μας είναι να ντύνονται τα παιδιά ζεστά διότι. κατόπιν οδηγιών οι τάξεις θα αερίζονται.

Οι προτάσεις για διαφορετική ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, οι διαφορετικές είσοδοι καθώς και τα διαφορετικά διαλείμματα είναι κάτι που είτε εφαρμόσαμε και δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα είτε είναι ανέφικτο σε ένα σχολείο με 15 τμήματα και με διάφορες ειδικότητες εκπαιδευτικών οι οποίες εναλλάσσονται στο πρόγραμμα και μοιράζονται με άλλα σχολεία. Οι διαφορετικές είσοδοι των μαθητών απαιτούν και την παρουσία των αντίστοιχων τροχονόμων οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την ασφάλειά τους. Διαφορετική ώρα προσέλευσης και αποχώρησης δεν εξυπηρετεί γονείς που εργάζονται και μαθητές που έχουν αδέρφια σε άλλες τάξεις. Ακόμα κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας του σχολείου η προσέλευση των μαθητών ξεκινούσε από τις 7:50 και τελείωνε τις 8:40 παραβιάζοντας το προβλεπόμενο ωράριο 8:00 και 8:15. Η μοναδική διαφοροποίηση που θα ισχύει αφορά την ώρα αποχώρησης των μαθητών της Α και Β τάξης οι οποίοι θα αποχωρούν από τις 1:10 έως τις 1:15. Κατά τα άλλα θα λειτουργήσει η πρωινή ζώνη από τις 7:00 και το ολοήμερο. Καλό θα ήταν να είμαστε όσο το δυνατόν πιο τυπικοί και να τηρούμε  το ωράριο αυτό διότι κατά τους χειμερινούς μήνες δεν υπάρχει η πολυτέλεια του καλού καιρού έτσι ώστε οι μαθητές που έρχονται εκτός του δηλωμένου τους ωραρίου να περιμένουν στην αυλή του σχολείου μέχρι να τους παραλάβουν οι υπεύθυνοι των τμημάτων που ανήκουν. Το πρόβλημα του συγχρωτισμού έξω από τα κάγκελα του σχολείου το οποίο παρατηρήθηκε κατά τους προηγούμενους μήνες είναι κάτι που θα πρέπει να το διευθετήσετε εσείς οι ίδιοι. Η ώρα παραλαβής των μαθητών από το σχολείο δεν είναι ώρα κοινωνικών συναναστροφών και θα πρέπει να περιορίζεται χρονικά στο ελάχιστο. Επιπλέον θα πρέπει ακόμα και έξω από το σχολείο να τηρούνται οι αποστάσεις και η χρήση μάσκας.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στους μαθητές εκείνους που εκδηλώνουν κάποια συμπτώματα ασθένειας ακόμα και αν αυτά είναι ήπια. Δεν είναι απαραίτητο όλα τα συμπτώματα αυτά να οφείλονται στον κορωνοϊό. Μην ξεχνάμε όμως ότι ένας ασθενής ακόμα και από απλή γρίπη ή γαστρεντερίτιδα είναι πιο ευάλωτος και το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι πεσμένο. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσα να παραμένουν οι μαθητές στο σπίτι όταν έχουν δέκατα ή παραπονιούνται για κοιλόπονο.

Από τη Δευτέρα θα μοιράζονται τα σχολικά γεύματα τα παιδιά που έχουν εκδηλώσει επιθυμία. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών στο σχολείο θα τρώνε τα παιδιά του ολοήμερου. Τα υπόλοιπα γεύματα θα δίνονται τα παιδιά στο σχόλασμα. Σε περίπτωση που υπάρχει νέα επιθυμία για παροχή γεύματος η οποία δεν εκδηλώθηκε όταν σας είχαν αποσταλεί οι αιτήσεις παρακαλώ να ενημερώσετε τη διευθύντρια του σχολείου.

Η επικοινωνία μας θα γίνεται με τον τρόπο που γινόταν αυστηρά κατόπιν ραντεβού για παρουσία σας στο σχολείο ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σε περίπτωση που χρειάζεστε κάποιο έγγραφο.

Όσο αφορά την προετοιμασία για το άνοιγμα του σχολείου θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το σχολείο κατά τη διάρκεια που ήτανε κλειστό καθαρίστηκε διεξοδικά από τις καθαρίστριες του δήμου, την Παρασκευή έγινε απολύμανση των χωρών και επίσης προμήθεια από το δήμο Ωραιοκάστρου αντισηπτικών, μασκών και καθαριστικών. Ακόμα ο σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που βρίσκεται κοντά μας για κάθε ανάγκη που παρουσιάζεται και μας παρείχε υλικό πριν το κλείσιμο των σχολείων.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία σας καθόλη τη διάρκεια των μαθημάτων σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας και να σας υπενθυμίσω ότι κοινός στόχος όλων μας είναι η παροχή, στα πλαίσια του δυνατού, υποστήριξης των παιδιών τόσο γνωστικά όσο και ψυχολογικά.

Ευχή όλων μας είναι να συνεχίσουμε με ανοιχτά τα σχολεία, να μην χρειαστεί να κλείσουμε ξανά και να παραμείνουμε υγιείς.

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Φωτεινή Κεφαλίδου

Αφήστε μια απάντηση