Στιγμιότυπο οθόνης (182)

Επιμορφωτικό υλικό σεμιναρίου eTwinning-Οδηγίες για Γονείς: «Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο σχολείο: Εργαλεία – Συμβουλές – Ψυχολογική υποστήριξη μαθητών»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

το σχολείο μας συνεχίζει την προσπάθεια να υποστηρίξει την σχολική μας κοινότητα για την ομαλή διεξαγωγή των διαδικτυακών μαθημάτων.

Η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της Κοινότητας των Ευρωπαϊκών Σχολείων eTwinning πραγματοποίησε επιμορφωτικό σεμινάριο Οδηγίες για γονείς «Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο σχολείο: Εργαλεία – Συμβουλές – Ψυχολογική υποστήριξη μαθητών». 

Σας παραθέτουμε τον παρακάτω σύνδεσμο με το επιμορφωτικό υλικό του σεμιναρίου που περιλαμβάνει εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες, συμβουλές και παρουσιάσεις.

https://seminars.etwinning.gr/course/view.php?id=4242

«Εισαγωγικό σημείωμα από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning υποστηρίζει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αυτή τη σχολική χρονιά με τις δράσεις της.

Σήμερα προσφέρουμε ένα σεμινάριο που απευθύνεται στους γονείς, ιδιαίτερα των μικρών μαθητών, για να είναι σε θέση να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Περιλαμβάνει:

  • Χρήσιμες συμβουλές για την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών τους.
  • Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης που προτείνει το ΥΠΑΙΘ, τη WebEx.
  • Οδηγίες χρήσης των ασύγχρονων πλατφορμών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που προτείνει το ΥΠΑΙΘ, τις «e-class» και «e-me».
  • Περιγραφή του εθνικού αποθετηρίου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού «Φωτόδενδρο».
  • Τις υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.
  • Οδηγίες χρήσης για άλλες πλατφόρμες σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που χρησιμοποιούν κάποια σχολεία.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όλους τους γονείς, που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, σε περίπτωση που στο σχολείο τους ή στο τμήμα τους υπάρχει πρόβλημα και θα χρειαστεί η εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Για την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning

Νίκος Τζιμόπουλος »

Αφήστε μια απάντηση