ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ….

Ο Σύλλογος γονέων του σχολείου μας πρόσφερε σήμερα  κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος υγιεινό πρωινό με τόστ και σταφιδόψωμα σε όλους του μαθητές μας. Σε αυτό το πλαίσιο  ο κ. Γρηγορίου Γιάννης και η κ. Τσιάντου Αλεξία  πρόσφεραν πορτοκάλια και μήλα.

Ο σύλλογος Δασκάλων και οι μαθητές του σχολείου ευχαριστούν πολύ το Σύλλογο γονέων για την προσφορά τους και την εταιρία ICHALIA QUALITY FRUITS – TSANTOS E.E. για την προσφορά των φρούτων.

Λίγα λόγια για την υγιεινή διατροφή των παιδιών μας… 

Πολλά παιδιά στο σχολείο για κολατσιό τρώνε «γρήγορο φαγητό», αντί για  υγιεινές τροφές που βοηθούν τον οργανισμό τους να αναπτυχθεί σωστά. Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έχει ξεχαστεί και καταναλώνονται τρόφιμα  που προέρχονται από ξένες χώρες και είναι χαμηλής θρεπτικής αξίας. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται υλικά, τα οποία δεν είναι φρέσκα αλλά κατεψυγμένα και προ- μαγειρεμένα. Αυτό σημαίνει η  ποιότητα της τροφής τους δεν είναι καλή.

Όταν δεν κάνουμε σωστή διατροφή, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν ασθένειες στον οργανισμό, όπως είναι η παχυσαρκία. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετωπίζουν αρκετά παιδιά, κυρίως επειδή οι γονείς τους έχουν κακές διατροφικές συνήθειες.

Επομένως, πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή των παιδιών για να  να αναπτυχθούν σωματικά και πνευματικά, να έχουν μεγαλύτερη αντοχή προκειμένου να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες. Όταν τα παιδιά μας τρέφονται υγιεινά, έχουν καλή διάθεση και γίνονται αισιόδοξοι ενήλικες για τη ζωή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων