Ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,

Καλωσορίζουμε με χαρά τους μαθητές μας στη σχολική μας μονάδα.

   Σας υπενθυμίζουμε ότι ενόψει της έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων τη Δευτέρα, 10-05-2021, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις οι μαθητές/τριες υποχρεωτικά θα προσέρχονται στο σχολείο κάθε Δευτέρα με βεβαίωση (σχολική κάρτα) είτε τυπωμένη μέσω κωδικών taxis net, μπαίνοντας στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr είτε χειρόγραφη και υπογεγραμμένη από τον Γονέα/Κηδεμόνα, ότι έκαναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) για Covid 19 με αρνητικό αποτέλεσμα, αντιγράφοντας ακριβώς όλα τα στοιχεία της σχολικής κάρτας, όπως αυτά εμφανίζονται.

  Η σχολική κάρτα θα αποδεικνύει ότι έκαναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) για Covid 19 και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

  Για να επιτευχθεί η ταχύτητα της διαδικασίας, καλό θα είναι οι μαθητές να  έχουν  κατά την είσοδο στο σχολείο τη σχολική κάρτα στο χέρι, ώστε σε περίπτωση που κάποιος/α δεν την έχει, να ενημερώνεται άμεσα ο γονέας να τη φέρει και να αποφεύγεται η καθυστέρηση. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο εκπαιδευτικός που έχει μάθημα την πρώτη ώρα θα ελέγχει το σχετικό έντυπο. Η σχολική κάρτα δεν θα παραδίδεται στον εκπ/κό παρά μόνο θα επιδεικνύεται και οι μαθητές θα την έχουν κάθε μέρα μαζί τους.

   Για την 1η εβδομάδα (10/5 – 14/5) οι μαθητές την Τετάρτη το βράδυ θα πρέπει να κάνουν το δεύτερο self test και να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία.

  Είναι προφανές ότι μαθητής/τρια με θετικό test ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΡΧΕΤΑΙ στο σχολείο, ο Γονέας ενημερώνει άμεσα το σχολείο και ακολουθεί τη διαδικασία που προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ. Επίσης, δεν προσέρχεται αν κάποιος από τα άτομα με τα οποία συνοικεί νοσεί από Covid 19.

  Μαθητές/τριες που δεν θα προσκομίσουν τη σχετική βεβαίωση (σχολική κάρτα), εκ του νόμου δεν θα γίνουν δεκτοί στα μαθήματα, θα πάρουν απουσία και οι γονείς τους θα κληθούν άμεσα να τους παραλάβουν.

  Είναι ευνόητο ότι τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονταν και πριν την Αναστολή Λειτουργίας των σχολείων, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 (υποχρεωτική χρήση μάσκας και 2-3 μάσκες στην τσάντα των μαθητών, αντισηπτικά, τήρηση αποστάσεως ασφαλείας, χρήση ξεχωριστών εισόδων/εξόδων, απευθείας μετάβαση στις τάξεις των μαθητών κατά την άφιξή τους στο σχολείο, σταδιακή αποχώρηση κλπ)

  Για την αναπλήρωση ωρών, που προέκυψαν λόγω άδειας εκπαιδευτικού του Σχολείου, και τα δύο τμήματα του Ολοήμερου θα σχολάνε αυτήν  την εβδομάδα καθημερινά στις 3 και την Παρασκευή το πρώτο τμήμα του Ολοήμερου  θα σχολάσει στις 2.

  Ευελπιστούμε στη συνεργασία σας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ομαλή επαναλειτουργία του σχολείου μας και ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον για την υγεία όλων μας.

 Καλή δύναμη και καλή επάνοδο στο σχολείο!

               Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου