ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχόμαστε ολόψυχα «Καλή Χρονιά», με υγεία και δύναμη.

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα, 11/1/2021, θα ξεκινήσει η δια ζώσης επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που καλούμαστε να διαχειριστούμε, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων προστασίας. Απαραίτητη είναι η χρήση μάσκας, τόσο από τους μαθητές όσο και από τους Γονείς/Κηδεμόνες. Οι μαθητές, μάλιστα, θα πρέπει να έχουν στην τσάντα τους και δύο (2) επιπλέον μάσκες.

Η προσέλευση των μαθητών θα πραγματοποιείται από 8:00 έως 08:15 από τις δύο εισόδους του σχολείου, όπως ακριβώς γινόταν και πριν κλείσουν τα σχολεία. Οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους, τα αφήνουν στην είσοδο και αποχωρούν.

Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται από τις 13:15 και πάλι σταδιακά, ως εξής:

Νότια είσοδος: Α1 – Α2- Β1 – Β2- Γ1- Γ2 (με τη σειρά που αναφέρονται)

Βόρεια είσοδος: Δ1 – Δ2- Ε1- Ε2 – ΣΤ1- ΣΤ2 (με τη σειρά που αναφέρονται)

Οι γονείς των μαθητών που έχουν αδέλφια σε διαφορετικές τάξεις, θα παραλαμβάνουν πρώτα τον μικρότερο μαθητή/τρια και θ’ αναμένουν να παραλάβουν και τον μεγαλύτερο αδελφό από την ίδια ή από διαφορετική είσοδο, χωρίς να παρακωλύουν την έξοδο των μαθητών. Οι γονείς παρακαλούνται να βρίσκονται στην έξοδο του σχολείου την ακριβή ώρα, να μην κλείνουν τις εισόδους με  οχήματα, και να πλησιάζουν σύμφωνα με τη σειρά αποχώρησης των τμημάτων. Θα έρχονται από τα δεξιά των εισόδων, τηρώντας τις αποστάσεις και φορώντας μάσκα, και θ’ αποχωρούν με τον μαθητή/τρια χωρίς καθυστέρηση. Αν κάποιος γονέας καθυστερήσει για κάποιο λόγο, θα περιμένει να παραλάβει το παιδί του στο τέλος της αποχώρησης. Αυτά γίνονται για ν’ αποφευχθεί ο συνωστισμός των Γονέων/Κηδεμόνων στις εισόδους..

Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά και θα δοθούν και τα Σχολικά Γεύματα. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και ευελπιστούμε στη συνεργασία σας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου