Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική – Ποιες ώρα θα γίνονται τα μαθήματα

Σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης επιστρέφουν όλοι οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική, καθώς το λεκανοπέδιο μπαίνει σε αυστηρότερο καθεστώς lockdown από το πρωί της Πέμπτης. Το νέο «lockdown» στα σχολεία θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές τα μέτρα θα επανεξεταστούν στο τέλος της εβδομάδας. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την παρουσίαση των νέων μέτρων κατά της πανδημίας, προβλέπεται τηλεκπαίδευση τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία, δημοτικά, ολοήμερα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλες τις λοιπές εκπαιδευτικές δομές.

Τα μαθήματα πλέον θα γίνονται διαδικτυακά, ενώ θα τεθεί σε λειτουργία από αύριο, Πέμπτη και ώρες 10-12:00 η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ για τους μαθητές του δημοτικού.

 

Τα μαθήματα θα γίνονται το πρωί για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, ενώ οι μαθητές του δημοτικού θα παρακολουθούν τα μαθήματα μεσημεριανές ώρες από 14:10΄ μέχρι 17:20΄ μ.μ..

Η παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι υποχρεωτική, ενώ οι απουσίες θα καταγράφονται κανονικά.

Ήδη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το υπουργείο Παιδείας έχει εκδώσει σχετικές εγκυκλίους για την λειτουργία των σχολείων, οι οποίες  επικαιροποιήθηκαν σήμερα και στάλθηκαν  εκ νέου στα σχολεία.

 

 

πηγή :

 

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

έτος ίδρυσης 1931


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Αρθρα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.