Αρχική » ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ » Γονείς: Πώς να βοηθήσετε το παιδί να μάθει ορθογραφία

mainlogo
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρ. Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

Λεωφόρος Κηφισίας 20 & Γκύζη, Μαρούσι Αττικής, Τ.Κ. 15125

Δ/ΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δρ. ΜΠΑΜΠΑΡΟΥΤΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Δ/ΝΤΗ
Καρκαλέτση Σ. 213 2105742
Νάννου Ε. 213 2105767

1 Κ Ε Δ Α Σ Υ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

…κλικ στην εικόνα

.jpg

Τηλέφωνα επικοινωνίας

210 2710144 – 3ος όροφος Γραμματεία- Γραφείο Προϊσταμένου

210 2797176 – 5ος όροφος

210 2723275 – Γραφείο Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Φαξ 210-2719857

e mail :
1kesyvath@sch.gr
mail@1kesy-v.att.sch.gr

Ωράριο Γραμματείας Υποβολή Αιτημάτων
Δευτέρα ή Τετάρτη
8:30 – 13 :00

Ωράριο Υπηρεσίας
Δευτέρα – Παρασκευή
8:00-16:00

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

...κάνω κλικ στην εικόνα για εισαγωγή

e-class

e-class

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ενημερωτικός Κόμβος
Πανελλήνιου Σχολικού δικτύου

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Φ Ω Τ Ο Δ Ε Ν Τ Ρ Ο Εκπαιδευτικό Λογισμικό

http://photodentro.edu.gr/edusoft/

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (e-me & e-me 4all )

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                         (e-me  &  e-me 4all )

...κλικ στην εικόνα

_____Ε Ο Δ Υ_____

              _____Ε Ο Δ Υ_____

Πλατφόρμα edupass

EDUPASS
EDUPASS1

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αν. Τσόχα 36, 115 21 Αθήνα

Τηλ.: 213 1335 100

Fax: 213 1335 111

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: info[at]iep.edu.gr

International Hellenic University

International Hellenic University

The International Hellenic University comprises three Schools, each offering specialist programmes in cutting edge disciplines taught by leading instructors: the School of Economics, Business Administration & Legal Studies, the School of Humanities and the School of Science & Technology. You are welcome to browse below and explore the different programmes on offer within each School

Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας, σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης (Ανώτατη Εκπαίδευση, Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Εκπαίδευση Ενηλίκων, Σχολική Εκπαίδευση, δραστηριότητες νεολαίας, κτλ). Το πρόγραμμα Erasmus+ δομείται σε 3 βασικές Δράσεις (Key Actions) για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη νεολαία οι οποίες είναι:

Βασική Δράση 1 (KA1/ΒΔ1): Κινητικότητα των ατόμων

Βασική Δράση 2 (ΚΑ2/ΒΔ2): Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών

Βασική Δράση 3 (KA3/ΒΔ3): Ενίσχυση σε θέματα μεταρρυθμίσεων πολιτικής

Καλώς ήρθατε!

Dialogue about the future of Europe

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα!

Είτε μας αναζητούσατε είτε βρεθήκατε εδώ τυχαία, ελπίζουμε ότι θα διαθέσετε λίγο χρόνο για να περιηγηθείτε στις σελίδες μας.

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για σπουδαστές και επιχειρηματίες, ειδήσεις και πρακτικές πληροφορίες, σημεία ευρωπαϊκής πληροφόρησης στην Ελλάδα και ευκαιρίες χρηματοδότησης, πληροφορίες για εκδηλώσεις και εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και ειδικές θεματικές ενότητες όπως η οικονομική επικαιρότητα. Και φυσικά, αν ψάχνετε κάποια άλλη πληροφορία, ή ακόμα αν έχετε κάποια πρόταση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή σκέψη σας σχετικά όχι μόνο με τον ιστότοπό μας αλλά και με τις δραστηριότητές μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα. Μπορείτε να μας τηλεφωνήσετε, να μας στείλετε email (link sends e-mail)ή να έλθετε σε επαφή μαζί μας μέσω facebook (link is external) και twitter (link is external).

Η Αντιπροσωπεία εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα αλλά θα θέλαμε να την θεωρείτε και ως δίαυλο επικοινωνίας με την Ένωση και τις κεντρικές υπηρεσίες της.

Η Αντιπροσωπεία «ζει» στην Ελλάδα, μαζί σας, αφουγκράζεται, κατανοεί, συμπάσχει και χαίρεται μαζί σας. Θα θέλαμε να μας θεωρείτε φίλους και συμβούλους - το πρώτο βήμα για να μάθετε περισσότερα για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για να συνομιλήσετε μαζί της.

Καλή πλοήγηση!

Γονείς: Πώς να βοηθήσετε το παιδί να μάθει ορθογραφία

 

 

 

 

 

 

Η ορθογραφία είναι από τις πρώτες κιόλας τάξεις του Δημοτικού μια βασανιστική αλλά και απαραίτητη διαδικασία για να μάθει ο κάθε μαθητής να γράφει με σωστό τρόπο τις λέξεις που μαθαίνει

Ωστόσο το παιδί που έχει μόλις μπει στον κόσμο των λέξεων και των γραμμάτων ίσως αντιμετωπίσει με άγχος και αρνητισμό την ορθογραφία και δυστυχώς αυτό ενισχύεται από την εμμονή πολλών γονέων να παίρνει «Α» στην ορθογραφία του κάθε μέρα…

Το παιδί θέλει χρόνο και υπομονή μέχρι να βρει τον ρυθμό του και να καταλάβουμε κι εμείς τον τρόπο που τον διευκολύνει να μαθαίνει, για παράδειγμα κάποια παιδιά έχουν οπτική μνήμη και μαθαίνουν κάτι κοιτάζοντάς το και κάποια άλλα παιδιά έχουν ακουστική μνήμη και μπορεί να μάθουν κάτι ακούγοντας τον κανόνα ή το πώς «γράφεται» κομμάτι-κομμάτι. Όπως και να ‘χει εμείς ως γονείς οφείλουμε να είμαστε δίπλα στο παιδί μας και να μην προβάλλουμε τις δικές μας επιθυμίες και τα δικά μας απωθημένα πάνω του όσον αφορά το σχολείο. Αυτή είναι η δική του πορεία και θα τη χαράξει όπως αυτό θέλει και δύναται.

Μπορώ ωστόσο να βοηθήσω το παιδί μου να μάθει ορθογραφία; Φυσικά και μπορούμε! Υπάρχουν κάποια τρικ που μπορούμε να εφαρμόσουμε στο σπίτι και που μπορεί να διευκολύνουν και να ταιριάξουν στο παιδί. Ας τα δούμε λοιπόν:

#1. Έξυπνα τραγουδάκια: εδώ θέλει πολλή φαντασία και δημιουργικότητα αλλά σας υπόσχομαι θα διασκεδάσετε κι εσείς με αυτό το κόλπο! Μαθαίνοντας ένα κανόνα ορθογραφίας μπορείτε να σκεφτείτε ένα τραγουδάκι που θα βοηθήσει το παιδί να τον θυμάται. Το βιβλίο της κυρίας Καριωτάκη «Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία» μας λέει ότι φτιάχνοντας συνειρμούς βοηθάμε πολύ περισσότερο το παιδί μας να μάθει έναν κανόνα ορθογραφίας από το να τον παπαγαλίσει. Για παράδειγμα ένας συνειρμός για τις λέξεις που τελειώνουν σε –είο είναι: «είο είο είο σχολείο και μουσείο, όταν περνάς μια πόρτα βάζε έψιλον γιώτα», δηλαδή όταν αυτή η λέξη που τελειώνει σε –ι-ο έχει πόρτα (ζαχαροπλαστείο, ιατρείο, μουσείο) θα μπαίνει το –ει- αν όμως δεν έχει πόρτα, πχ βιβλίο θα μπαίνει άλλο –ι-.

#2. Φτιάξτε ευρετήριο λέξεων: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστά φύλλα και να φτιάξετε ένα ευρετήριο λέξεων κι έτσι όταν το παιδί συναντά μια λέξη που αρχίζει για παράδειγμα από –η- να την γράφει στο αντίστοιχο γράμμα. Και μόνο η διαδικασία της αντιγραφής από το βιβλίο στο ευρετήριο θα βοηθήσει το παιδί να εξοικειωθεί με την λεξούλα.

#3. Όταν τα παιδιά μαθαίνουν κάτι πιο δύσκολο, όπως για παράδειγμα τα δίφθογγα είναι σημαντικό να έχετε υπομονή και να μην απογοητεύεστε. Το πώς θα ξεχωρίζει το –γκ από το –γγ είναι μια πρόκληση, παρόλο που σε εμάς πλέον φαίνεται κάτι δεδομένο. Για να το βοηθήσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εικόνες για να τις συσχετίσει. Για παράδειγμα μπορείτε να ζωγραφίσετε σε μια κόλλα Α4 έναν άγγελο να τονίσετε το –γγ- της λέξης άγγελος και να κάνετε ένα μεγάλο σύννεφο από κάτω και να σκεφτείτε «μαζί με το παιδί» (το παιδί δεν ξέρει ακόμη θα λέει στην τύχη λέξεις μην το μαλώνετε!) άλλες αντίστοιχες λέξεις, όπως για παράδειγμα φεγγάρι, αγγούρι κ.ά. και αφού τελειώσουμε να κολλήσουμε αυτό το χαρτί κάπου στο χώρο που μελετά το παιδί για λίγο καιρό μέχρι να αποθηκευτεί στην μνήμη του και κατόπιν μετά από 15-20 ημέρες το μαζεύουμε.

#4. Η μέθοδος Μαυρομμάτη είναι μια μέθοδος για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Μπορούμε να δανειστούμε ένα τρικ από την κυρία Μαυρομμάτη σύμφωνα με το οποίο μπορούμε να ζωγραφίσουμε κάτι χαρακτηριστικό για να μείνει στη μνήμη του παιδιού η λέξη. Για παράδειγμα στη λέξη άρρωστος στο διπλό –ρ- ζωγραφίζουμε δύο κεφαλάκια ανθρώπων και λέμε ότι είναι δίδυμοι, μπορούμε να σκαρφιστούμε και ονόματα και να φτιάξουμε μια μικρή ιστορία, για παράδειγμα γράψτε τη λέξη και τη στιγμή που τη γράφετε πείτε «Α! ήρθαν και οι δίδυμες η Έλλη και η Νέλλη» και ζωγραφίστε δύο κοριτσάκια στα κεφαλάκια και από κάτω φτιάξτε φουστανάκι κτλ.

#5. Ομαδοποιώντας τις λέξεις το παιδί μαθαίνει πιο εύκολα και ενισχύεται η οπτική του μνήμη. Μπορείτε, λοιπόν, να φτιάξετε ομάδες λέξεων και να τις γράψετε σε χαρτόνια. Πχ λέξεις που έχουν μέσα τους το γράμμα –υ-, λέξεις που τελειώνουν σε –ι κ.ο.κ.

Μην φοβάστε να παίξετε και να δημιουργήσετε! Η μελέτη με ένα παιδί είναι μια συνεχής διαδικασία που απαιτεί φαντασία και κέφι, αλλά και υπομονή και επιμονή. Μην θυμώνετε, μην φωνάζετε και μην πιέζετε το παιδί σας ειδικά στις πρώτες δύο τάξεις του Δημοτικού. Εάν θεωρείτε ότι δυσκολεύεται πολύ και βλέπετε ότι δεν θυμάται γράμματα, μπερδεύει γραμματάκια και νουμεράκια και ξεκινάει από τη μέση της γραμμής αναζητήστε μια συμβουλή από κάποιον ειδικό για να ελεγχθεί εάν υπάρχει κάποια μαθησιακή δυσκολία.

Πηγή: mothersblog.gr/Παπακυργιάκη Χρύσα Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

ΑΠΟ : www.alfavita.gr

Copyright © 2020 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.
Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επαναχρησιμοποίησης ή αναδημοσίευσης αυτής της εργασίας ενδέχεται να είναι διαθέσιμες στη σελίδα http://Ιωάννης%20Μεριχωβίτης.

«Το ακούω και το ξεχνώ. Το βλέπω και το θυμάμαι. Το κάνω και το μαθαίνω»

Κομφούκιος, Κινέζος φιλόσοφος

ΕΥΖΗΝ

ΕΥΖΗΝ

Επικοινωνία
ΔΙΟΝΥΣΟΥ & ΜΥΡΣΙΝΗΣ 2
+30 213 2007100
info@kifissia.gr

Ιανουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ____2023 – 2024

MAVROGIANNAKIS ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

  • ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΣΤΙΣ  08:00΄ π.μ.

 

 

Ιστορικό

Translate

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

WROHellas ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

WROHellas ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Επικοινωνία - υποβολή αναφοράς
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
τηλεφωνικά
800.11.32.000 - τηλέφωνο χωρίς χρέωση για παιδιά
213 1306703, 213 1306605 - Γραμματεία Δικαιωμάτων του Παιδιού

με φαξ
210 7292129 (με ένδειξη για Συνήγορο του Παιδιού)

στο διαδίκτυο
e-mail : cr@synigoros.gr

Σίνα 30, 106 72 Αθήνα
Τ: 210.36.00.628
Φ: 210.36.38.016

Πληροφορίες για εθελοντισμό/ακτιβισμό
Αν θέλεις να συμμετάσχεις ενεργά στη δράση της οργάνωσης, ατομικά ή σε ομάδα επικοινώνησε στα
Τ: 210.36.00.628, εσωτ. 4
Email: activism@amnesty.org.g

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

πικοινωνία με τον Συνήγορο
του Πολίτη
Ωράριο λειτουργίας για το κοινό

Δευτέρα - Παρασκευή 08.30πμ-2μμ
κάθε Τετάρτη έως 4.30μμ

Χαλκοκονδύλη 17
Τ.Κ. 104 32 Αθήνα
E-mail: press@synigoros.gr

Τηλ:
(+30) 213 1306 600

Φαξ:
(+30) 213 1306 800
(+30) 210 7292 129

WWF ΕΛΛΑΣ

Για ένα μέλλον όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά

Για ένα μέλλον όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΔΡΑ

WWF ΕΛΛΑΣ
Λεμπέση 21, 117 43 Αθήνα - Τηλ.: 210 3314893 - Fax: 210 3247578 - Email: support@wwf.gr

Σκακιστική άσκηση

European Radio Logo
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς