το παγκάκι της φιλίας

H δράση έχει τίτλο: «ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ» και είναι ένα  δώρο αγάπης και φροντίδας από το Διοικητικό Συμβούλιο και την Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς ΠΡΟΝΟΗ για τον προαύλιο χώρο του σχολείου μας. Σκοπός της δράσης είναι με ένα συμβολικό τρόπο η πρόληψη της «μοναξιάς και της απομόνωσης» και η ενίσχυση της έννοιας των δεσμών και της φιλίας ανάμεσα στα παιδιά του σχολείου. Οι λέξεις που θα αναγράφονται πάνω στο Παγκάκι θα είναι : «ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ» , ΑΓΑΠΩ, ΣΕΒΟΜΑΙ, ΣΥΓΧΩΡΩ!

Το «ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ» είναι μια υπέροχη ιδέα του 10χρονου μαθητή  Christian Back που φοιτά σε σχολείο των ΗΠΑ. Όταν η οικογένειά του σκεφτόταν να μετακομίσει στη Γερμανία το 2013, η μητέρα του τού έδειξε κάποια φυλλάδια από σχολεία για να διαλέξουν μαζί σε ποιο θα πήγαινε. Σε ένα από αυτά εκείνος είδε μια φωτογραφία με ένα παγκάκι στο προαύλιο του σχολείου. Λεγόταν «παγκάκι της φιλίας» και σ’ αυτό μπορούσε να καθίσει όποιο παιδί αισθανόταν μόνο στο διάλειμμα, δίνοντας σήμα στα άλλα παιδιά να το καλέσουν να παίξει μαζί τους. Ο Christian ενθουσιάστηκε με την ιδέα και, όταν η οικογένεια έμεινε τελικά στις ΗΠΑ,    αποφάσισε να βάλει και στο δικό του σχολείο ένα «παγκάκι της φιλίας». «Δεν μου άρεσε να βλέπω κάποια παιδιά να είναι μόνα τους στο διάλειμμα, ενώ όλοι οι άλλοι παίζουν με τους φίλους τους» λέει ο μικρός. Έτσι πρότεινε την ιδέα του στον διευθυντή του σχολείου και οι δυο τους έπιασαν αμέσως δουλειά για να εγκαταστήσουν ένα τέτοιο παγκάκι στο προαύλιο.  Αυτή η δράση έχει υλοποιηθεί και στο 10ο Δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης.

Το σκεπτικό  της δράσης είναι  το «ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ» μπορεί να λειτουργεί σαν μια συμβολική υπενθύμιση για την σημασία του να νιώθουν όλα τα παιδιά στο σχολείο αποδοχή ,ένταξη και σύνδεση με τους συνομηλίκους τους. Η τελική  αξιοποίηση αυτού του χώρου θα εξαρτηθεί από την φαντασία, τις ιδέες και τις επιθυμίες και τις ανάγκες  των μαθητών και των εκπαιδευτικών  του σχολείου.

Η τελετή παράδοσης θα πραγματοποιηθεί την 6η Μαρτίου 2019 την ώρα της προσευχής σχολείου 08:15΄ π.μ. έτσι ώστε να μπορούν να παρευρίσκονται  μαθητές, δάσκαλοι και γονείς , όταν η ομάδα του ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ (μέλη του Δ.Σ., επιστημονικά στελέχη  & εθελοντές ) θα παραδώσουν το παγκάκι και θα επεξηγήσουν τον συμβολισμό  και την χρησιμότητα του.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

Copyright © 2019 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.
Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επαναχρησιμοποίησης ή αναδημοσίευσης αυτής της εργασίας ενδέχεται να είναι διαθέσιμες στη σελίδα http://Ιωάννης%20Μεριχωβίτης.

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

έτος ίδρυσης 1931


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Αρθρα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.