«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΟΛΑΣ: Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ» ΜΜΣΤ

Η δωρεά 47 έργων από τη συλλογή του Αλέξανδρου Ιόλα στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έγινε η «μαγιά», έδωσε την αφορμή για την έκθεση που επισκέφτηκαν οι μαθητές του Ε΄2 με την εκπαιδευτικό τους.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Αλέξανδρος Ιόλας: Η κληρονομιά» ακολουθώντας μια διαδρομή -επικεντρωμένη σε συγκεκριμένα έργα, ζωγραφικά και γλυπτά- γεμάτη γρίφους, τους οποίους έπρεπε να αποκωδικοποιήσουν για να οδηγηθούν στη λύση του μυστηρίου.
Το εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν ένα παιχνίδι μυστηρίου καθώς για κάθε επιτυχημένη επίλυση γρίφου και έχοντας πάρει τις πληροφορίες που χρειάζονταν, τους δινόταν ένα κομμάτι πάζλ που τους οδηγούσε στον επόμενο σταθμό/έργο. Παράλληλα σε κάθε στάση διαδραματιζόταν ένας διάλογος με την υπευθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος και βιωματική προσέγγιση του έργου.

Στο τέλος οι μαθητές εκφράστηκαν δημιουργώντας τα δικά τους έργα, βασιζόμενοι στα έργα που μελετήθηκαν από την έκθεση και τοποθέτησαν τις δημιουργίες τους σε χώρο στο μουσείο.

Από τον de Chirico στον Magritte, από τον Ακριθάκη στη Niki de Saint Phalle και απο τον Novello Finnotti ως τον Amedeo Modigliani οι μαθητές παρατήρησαν, ανέλυσαν, εκφράστηκαν, δημιούργησαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *