Η παραμυθοβροχή του Β’ 2

Η παραμυθοβροχή του Β'2
Η παραμυθοβροχή του Β’2

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’2 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη της Νεάπολης -Συκεών, για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Νευροκοπλή “Ως την άκρη του νερού” από την ίδια τη συγγραφέα. Έτσι, είχαν την ευκαιρία να την γνωρίσουν, να συζητήσουν μαζί της και να ακούσουν πώς γράφεται ένα παραμύθι.
Μετά την επιστροφή τους στο σχολείο, εμπνευσμένοι από την εμπειρία της συνάντησης με τη συγγραφέα, άρχισαν να γράφουν και να ζωγραφίζουν με ενθουσιασμό. Συνέχισαν τις επόμενες ημέρες γράφοντας όχι μόνο τις εντυπώσεις τους για το βιβλίο μα και ζωγραφίζοντας τους αγαπημένους τους ήρωες.

Στη συνέχεια δανείστηκαν βιβλία της Βιβλιοθήκης του Σχολείου μας, τόσο της Βασιλικής Νευροκοπλή, όσο και άλλων συγγραφέων και τα διάβασαν· μια αγαπημένη συνήθεια των παιδιών που γίνεται ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Όσα από αυτά τα βιβλία τους άρεσαν, τα παρουσίασαν στους συμμαθητές τους και τους παρότρυναν να τα διαβάσουν.

Εργάστηκαν ομαδικά και διαθεματικά στα μαθήματα της Γλώσσας, της Μελέτης Περιβάλλοντος, της Ευέλικτης Ζώνης και των Μαθηματικών καλλιεργώντας τη φαντασία τους και διασκεδάζοντας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγραψαν δικά τους ποιήματα, άρθρα, ακροστιχίδες, παραμύθια, τα οποία και εικονογράφησαν, αξιοποιώντας τη μέθοδο της δημιουργικής γραφής.

Τέλος, παρακινούμενοι από το μάθημα της Γλώσσας εξέφρασαν την επιθυμία να εκδώσουν εφημερίδα με τίτλο “Παραμυθοβροχή” όπου συγκεντρώθηκαν αντιπροσωπευτικά δείγματα των δράσεών τους.

Η δασκάλα της B΄2 τάξης, Αγγέλα Χατζηθωμά
B2 (κλικ για ν ανοιίξει η παρουσίαση)

Δείτε το στο slideshare.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *