Παραλλαγή της «Ποδηλάτισσας» του Οδυσσέα Ελύτη

Μεράκι, φαντασία, οργάνωση, δημιουργία. Αυτά είναι μερικά από τα υλικά που χρειάζεται η σχολική τάξη για να δημιουργήσει με τη σειρά της. Δίνεις στα παιδιά την αρχή του νήματος και τα αφήνεις να υφάνουν το δικό τους ταξίδι. Η ποίηση έχει ανάγκη το σχολείο και το σχολείο την ποίηση.

«Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β΄2 τμήματος του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης κατά το σχολικό έτος 2018-2019, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πολιτιστικό πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής, δημιούργησαν τη δική τους «Ποδηλάτισσα» βασισμένη στο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη.

Οι μαθητές/τριες μελέτησαν το ποίημα του νομπελίστα ποιητή μας και συνέγραψαν τη δική τους εκδοχή, επιλέγοντας να αλλάξουν την εξέλιξη. Παράλληλα, ζωγράφισαν σκηνές από το δημιούργημά τους και  ηχογραφήθηκε η απαγγελία του. Από τις ζωγραφιές τους και την ηχογράφηση προέκυψε η δημιουργία ψηφιακού υλικού (video)».

Σημειώνει η εκπαιδευτικός του τμήματος για την δημιουργία των παιδιών.
Τη γενική επιμέλεια είχε η δασκάλα του Β΄2 τμήματος: Χατζηθωμά Αγγέλα. Συνεργάστηκε η εκπαιδευτικός των Εικαστικών Μουτζάκα Βασιλοπούλα.

Ακολουθεί το video και το ποίημα των παιδιών.Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση