«Ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης»

 

Ποιος έχει κατεβεί δυο επίπεδα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, για να δει πού φυλάγονται τα σκηνικά, να ανοίξει τις ντουλάπες με τα κοστούμια και τα μικροαντικείμενα από διάφορες παραστάσεις; Ποιος έχει μπει σε καμαρίνι VIP -ολόκληρο διαμέρισμα!; Ποιος έχει ακουμπήσει άρπα ή κοντραμπάσο (και δεν έχει πάθει τίποτα!!!!);

Όλα αυτά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σήμερα τα παιδιά του Ε1 (συνοδευόμενα από τον δάσκαλό τους και την εκπαιδευτικό που διδάσκει Μουσική) σε μια αλλιώτικη ξενάγηση στα άδυτα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Ο κόσμος της μουσικής. Γνωρίζω – εκφράζομαι – δημιουργώ».

Ο μύθος του Ορφέα, που έχασε την αγαπημένη του και την αναζητάει στον Κάτω Κόσμο, ήταν η αφορμή. Βοηθοί του στην αναζήτηση τα παιδιά του Ε1, που έπαιξαν ρόλους, έφτιαξαν εικαστικά έργα, επισκέφτηκαν την αίθουσα δοκιμών της Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου MOYSA, παρακολούθησαν μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα από όπερα.

 

Το πρόγραμμα Ο Κόσμος της Μουσικής. Γνωρίζω – Εκφράζομαι – Δημιουργώ
«Ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης» είναι συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *