5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. εναρμονίζοντας την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έδωσε το σύνθημα για μια μέρα γεμάτη αθλητικές εκδηλώσεις.

Έτσι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ», στο σχολείο μας μαθητές και εκπαιδευτικοί, υπό το άγρυπνο μάτι των γυμναστών μας, παρακολούθησαν τις ταινίες: Pele: Η Ιστορία Ενός Θρύλου (οι Δ΄, Ε΄, Στ΄τάξεις) και Οι 12 Άθλοι του Αστερίξ (οι Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεις) . 

Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο, υλοποιήθηκαν, εντός του σχολικού ωραρίου, αθλητικές δράσεις  με αγώνες μπάσκετ, βόλλεϋ και ομαδικά παιχνίδια στα οποία συμμετείχαν όλοι οι μαθητές.

«Κεντρικός στόχος είναι η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου.

Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης οδηγεί στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.» όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

 

Αφήστε μια απάντηση