Ημέρα μνήμης Ολοκαυτώματος

«Όποτε και όπου οι αξίες της ανθρωπότητας εγκαταλείπονται, όλοι κινδυνεύουμε», επισημαίνει σε μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Η Ελληνική Βουλή με το νόμο 3218/2004 (ΦΕΚ Α’ 12) καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου ως ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος.
Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 οι Στ΄1 & 2 τάξεις αφιερώσαμε δύο διδακτικές ώρες με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για το Ολοκαύτωμα.

Έγινε ανάγνωση κειμένου και προβολή της εκπομπής του Νίκου Ασλανίδη, Αληθινά Σενάρια με τίτλο: “Άουσβιτς, Εβραίοι της Θεσσαλονίκης” (https://youtu.be/R8QvIIW5kBw) με θέμα την εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης και ακολούθησε διαλογική συζητήση με τους μαθητές, για το περιεχόμενο της ημέρας μνήμης.

Θυμόμαστε το Ολοκαύτωμα, πιστοί στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής & προσωπικότητας και της ισότητας όλων των ανθρώπων, οραματιζόμενοι, μέσα από μια εκπαίδευση ανοιχτή σε όλους/ες, μια κοινωνία ανοιχτή και δημοκρατική.

Η ομιλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη τγια την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.



Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *