Life Skills, Δεξιότητες ζωής

life-skills-2806Life Skills (Δεξιότητες Ζωής) είναι ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, το οποίο απευθύνεται σε ελληνικά σχολεία -μαθητές Ε και Στ τάξεων- έχοντας την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι δεξιότητες ζωής δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι ένα σύνολο βασικών δεξιοτήτων που μας καθιστούν ικανούς να αντεπεξέλθουμε σε ζητήματα και ερωτήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Στις δεξιότητες αυτές συμπεριλαμβάνονται η εμπιστοσύνη, η αυτοπεποίθηση, η λήψη αποφάσεων, η ικανότητα να παραμένουμε ασφαλείς και υγιείς.

Τα σχολεία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση και διατήρηση της συναισθηματικής και κοινωνικής υγείας των νέων στο πλαίσιο του ρόλου τους για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης που βοηθά τους νέους να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να εξελιχθούν σε επιτυχημένους ενήλικες”.

Στο σχολείο μας το πρόγραμμα εκπονείται από τις Ε΄ και Στ΄ τάξεις, κάθε Τετάρτη,  με τη βοήθεια του εκπαιδευτή μας  Ηλία Μάστορα  και την παρουσία των εκπαιδευτικών των τμημάτων.  Η 1η από τις 6 συναντήσεις  έγινε στις 4/11/2015 και η ανταπόκριση των μαθητών ήταν θετική.

Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν κατά την εξέλιξη του προγράμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *