Μια ξεχωριστή περιβαλλοντική δράση πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Νάξου στο πλαίσιο του προγράμματος «Νιρέττα η Καρέττα & τα θαλάσσια απορρίμματα», που υλοποιήθηκε από το MEDASSET.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη θαλάσσια χελώνα Καρέττα-Καρέττα και να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή της, το φυσικό της περιβάλλον και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας και των απορριμμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα.
Η παρουσίαση έγινε με διαδραστικό και παιγνιώδη τρόπο. Μέσα από μια όμορφη ιστορία που ζωντάνεψε με τη βοήθεια λούτρινων χαρακτήρων, τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά, απάντησαν σε ερωτήσεις και κατανόησαν πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε τις θάλασσες και τους θαλάσσιους οργανισμούς.
Το πιο εντυπωσιακό μέρος της δράσης ήταν η εμφάνιση της μασκότ «Νιρέττα». Ένας εμψυχωτής ντυμένος με λούτρινη στολή χελώνας επισκέφθηκε τους μαθητές, χαρίζοντάς τους στιγμές χαράς, ενθουσιασμού και διασκέδασης. Τα παιδιά τον υποδέχτηκαν με χαμόγελα και χειροκροτήματα, ενώ δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί του.
Η δράση αυτή βοήθησε τους μαθητές να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και να συνειδητοποιήσουν ότι ακόμη και οι μικρές καθημερινές μας πράξεις μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση καθαρών θαλασσών και στην προστασία της αγαπημένης μας Καρέττα-Καρέττα.

