Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΕ.ΠΕ.Α Καρπενησίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητριών/τών της ΣΤ τάξης και 3 εκπαιδευτικών στο Καρπενήσι (30-31 Μάη 2024). Τα παιδιά παρακολούθησαν “Τα Ψηλά Βουνα» του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Καρπενησίου, ένα πρόγραμμα βιωματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ταυτόχρονα ενεργοποίησης της ενσυνείδησης, δηλαδή της προσοχής, των αισθήσεων και του ελέγχου τού νου. Είχαν τη δυνατότητα να κάνουν πεζοπορία μέσα σε πυκνά δάση ελάτης, να δουν πέτρινα γεφύρια, να περπατήσουν δίπλα σε κελαρυστά ρυάκια, να ακούσουν το κελάηδισμα των πουλιών, να γνωρίσουν διάφορα είδη τής τοπικής χλωρίδας.

Επιπλέον οι επισκέψεις  στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας και στο Μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη στο Κεφαλόβρυσο ανέπτυξαν τις γνωστικές τους δεξιότητες και την αισθητική τους αντίληψη και ενίσχυσαν την ιστορική τους συνείδηση μέσω της διαχρονικής σύνδεσης του παρελθόντος με τη σύγχρονη εποχή.

Υπεύθυνοι του σχεδιασμού και υλοποίησης της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η Δ/ντρια κα. Μαυρογένη με συνοδούς τις εκπαιδευτικούς κα.  Μοσχοβίτη και κα. Καμαριώτου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου και τους υπευθύνους του, τον κ. Μανόλη Κοπανάκη και τον κ. Παναγιώτη Κούτρα για τη φιλοξενία και τη μοναδική εμπειρία αυτής της τόσο βιωματικής εκπαίδευσης στα βουνά και τα δάση τής Ευρυτανίας.

 

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

 

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.jpg10jpg

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.jpg6jpg

 

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.jpg1

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.jpg5jpg

 

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.jpg4jpg

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.jpg11jpg

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΜΟΥΣΕΙΟ

 

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΜΟΥΣΕΙΟ.jpg6

 

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΜΟΥΣΕΙΟ.jpg2

 

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΜΟΥΣΕΙΟ.jpg3

 

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΜΟΥΣΕΙΟ.jpg1

 

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.jpgΜΝΗΜΕΙΟ

 

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.jpg8jpg

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *