Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Η σχολική μας μονάδα συμμετέχει στην εκδήλωση για μεγάλα παιδιά Δημοτικού που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 την Τρίτη 8/2. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές/τριες θα ακούσουν συμβουλές για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο και θα παίξουν ένα παιχνίδι γρίφων!

To Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ξεκίνησε να λειτουργεί από το Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE / INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο. Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου παρέχει ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη στους μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου μέσω των δράσεων που αναπτύσσει.

Οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, από τον παρακάτω οδηγό καθώς και την ιστοσελίδα: https://saferinternet4kids.gr/.



Λήψη αρχείου

Τέλος, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος δημιουργήθηκε φυλλάδιο με τίτλο «Λάβετε δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού εντός και εκτός διαδικτύου!», και τα οποία περιλαμβάνουν πρακτικές οδηγίες προς γονείς και εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε αυτοί να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν ανθεκτικότητα και τις κοινωνικο-συναισθηματικές δεξιότητες που χρειάζεται κάθε πολίτης για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του διαδικτυακού κόσμου.



Λήψη αρχείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση