Το “Her World, Her Rules” πάτησε… παρκέ στην Αλικαρνασσό

Το “Her World, Her Rules” έμεινε Κρήτη και έκανε μία ακόμη στάση στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στην Αλικαρνασσό. Το πρόγραμμα της FIBA, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ΕΟΚ, «σύστησε» το μπάσκετ στα κορίτσια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλικαρνασσού.

Οι μαθητές/τριες έπαιξαν και χάρηκαν το παιχνίδι με την παρουσία της πρώην αρχηγού της Εθνικής Γυναικών και νυν βοηθού προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Δήμητρας Καλέντζου. Παράλληλα, έτρεξε και το πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία». Συμμετείχαν ακόμη οι ομοσπονδιακοί προπονητής Μιχάλης Πετράκης και Γιασεμή Σαμαντούρα,  μία ακόμη αθλήτρια που έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας και οι προπονητές Αιμιλία Κανιτάκη και Άννα Αποστολάκη. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3X3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ).

Από διαφορετικό… πόστο συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπης Μαρκάκης και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑΣΚ, Μιχάλης Κανάκης. Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων υπό την εποπτεία του Διευθυντή του 1ου Δ.Σ. Αλικαρνασσού, Νικόλαου Αντωνόπουλου και του ΚΦΑ Ανταλκίδα Μαρκογιαννάκη.

Οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ ήταν η Δήμητρα Καλέντζου και ο συντονιστής του προγράμματος Θωμάς Χαρμπαλής.