Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Τη Δευτέρα, 1-12-2025, και την Τρίτη, 2-12-2025, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας εκπαιδευτικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής του σχολείου μας, κας Σπυριδούλας Σανδάλου και κας Ζωής Ρομοσιού, σε συνεργασία με τον ψυχολόγο, κο Παντελή Δημητρίου, και τον κοινωνικό λειτουργό, κο Παναγιώτη Μητσογιάννη, και των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών, της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας σε ζητήματα  ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση.

Αρχικά, εκπαιδευτικοί και μαθητές συζήτησαν για τις διάφορες μορφές αναπηρίας και στη συνέχεια, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία με παιγνιώδη τρόπο να μπουν στη θέση των ατόμων με αναπηρία (άτομα με κινητικές δυσκολίες, τυφλοί, κωφοί κ.ά.) και να αισθανθούν έστω και λίγο όπως νιώθουν κι εκείνα στην καθημερινότητά τους. Σε διάφορες γωνιές της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου πραγματοποιήθηκαν οπτικές, ακουστικές, αισθητηριακές δράσεις, καθώς και δραστηριότητες (λεπτής) κινητικότητας, αντίληψης-κατανόησης και επικοινωνίας. Τέλος, πραγματοποιήθηκε και σχετική προβολή, που έδωσε την αφορμή για σκέψη και προβληματισμό σε όλους σχετικά με την αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία από όλους μας και την ανάγκη για σεβασμό και συμπερίληψη της μαθητικής ετερογένειας.

an 1an 2 an 3 an 5  an 4

 

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων