Oδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Λόγω της  αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στάλθηκε από το Υπουργείο Υγείας η εγκύκλιος Αρ. Πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.4133/ 23/01/2020 με θέμα: « Oδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες».

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, η κλινική συμπτωματολογία της γρίπης  περιλαμβάνει: · Πυρετό (μεγαλύτερο ή ίσο με 38ο C) και ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: · Βήχα · Πονόλαιμο · Μυαλγίες · Συνάχι · Πονοκέφαλο · Ρίγος · Αίσθημα κόπωσης · Διάρροια και εμέτους

Επίσης τονίζεται ιδιαίτερα στην εγκύκλιο ότι «τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να συμβουλεύουν τους γονείς και τα άτομα που ασχολούνται με τη φύλαξη παιδιών στο σπίτι να ελέγχουν καθημερινά τα παιδιά για την εμφάνιση συμπτωμάτων γρίπης, όπως αυτά περιγράφονται παραπάνω πριν τα στείλουν στο σχολείο και εάν εμφανίζουν συμπτώματα να μην τα στέλνουν».

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι ως σχολική μονάδα προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο σε περίπτωση εκδήλωσης συμπτωμάτων γρίπης από παιδί ή εργαζόμενου,  εντός σχολείου, όσο και σε επίπεδο πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Αφήστε μια απάντηση