Το Kids Save Lives στο σχολείο

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 επισκέφθηκαν το σχολείο μας εκπαιδευτές του Ανθρωπιστικού Οργανισμού Kids Save Lives.

Το Kids Save Lives είναι ένα προτεινόμενο πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), εγκεκριμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τα παιδιά στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) καθώς και στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Αρχικά οι μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων ενημερώθηκαν με τη βοήθεια σχετικού οπτικοακουστικού υλικού για τον τρόπο παροχής πρώτων βοηθειών και παρακολούθησαν ένα σχετικό σενάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης από τους εθελοντές εκπαιδευτές.

Στη συνέχεια τα παιδιά με τη βοήθεια των εκπαιδευτών εξασκήθηκαν και τα ίδια στην ΚΑΡΠΑ.

 

Η χαρά και η ικανοποίηση στα πρόσωπα των μαθητών, μετά από την ολοκλήρωση κάθε  δραστηριότητας, αποτελεί την μεγαλύτερη επιβράβευση για την επιτυχία του προγράμματος.

 

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτές του προγράμματος για την υλοποίηση του, για το οπτικοακουστικό υλικό, αλλά και το βιωματικό τρόπο εκπαίδευσης τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

 

Αφήστε μια απάντηση