Το σχολείο μας

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέων Μουδανιών είναι ένα από τα τέσσερα Δημοτικά Σχολεία που λειτουργούν στα Νέα Μουδανιά.

Βρίσκεται στο κέντρο των Νέων Μουδανιών, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και περικλείεται μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου, Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκης και Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Το σχολείο είναι δωδεκαθέσιο. Λειτουργεί με Διευρυμένο Ολοήμερο Πρόγραμμα (τρία τμήματα) και ένα τμήμα Ένταξης.

Το σχολείο είναι ενταγμένο στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (λειτουργία Τάξης Υποδοχής ΖΕΠ).

Επίσης στο σχολείο λειτουργεί και Επιτροπή Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (Ε.Δ.Ε.Α.Υ.) με στόχο την υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και με αναπηρία και γενικά την οργάνωση της παροχής εκπαίδευσης και τη λειτουργία του σχολείου.

Όλες οι αίθουσες διδασκαλίας είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρονικό υπολογιστή, βιντεοπροβολέα και σύνδεση στο διαδίκτυο. Επιπλέον οι αίθουσες των ΣΤ1 και ΣΤ2 τμημάτων διαθέτουν και διαδραστικό πίνακα.

Διαθέτει εκτός των  αιθουσών διδασκαλίας και εξοπλισμένο εργαστήριο πληροφορικής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο. Η αίθουσα εκδηλώσεων έχει πλήρη ηχητική και φωτιστική κάλυψη, στην οποία οργανώνονται πολλές εκδηλώσεις, τόσο από μαθητές,τριες και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, όσο και από συλλόγους της πόλης μας, γεγονός που καθιστά το σχολείο μας ανοιχτό στην ευρύτερη κοινωνία.

Τέλος, το σχολείο μας υποστηρίζεται και με δύο εθελοντές σχολικούς τροχονόμους για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών,τριών μας.

Όραμα του σχολείου

Το σχολείο αποτελεί έναν χώρο όπου οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, μαθαίνουν, δημιουργούν, συνεργάζονται, παίζουν, χαίρονται αλλά αντιμετωπίζουν και δυσκολίες.

Κοινός στόχος όλων των μετεχόντων στην σχολική κοινότητα είναι όχι μόνο η πρόοδος των μαθητών, αλλά κι η υιοθέτηση σημαντικών αξιών, όπως η συνεργασία κι η αλληλεγγύη, ο αμοιβαίος σεβασμός, η αποδοχή της ιδιαιτερότητας του «άλλου», η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός όλων σε κοινούς συμφωνημένους κανόνες, η περιβαλλοντική συνείδηση, η αγωγή υγείας κ.λπ.  

Αφήστε μια απάντησηΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων