ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Στις 8 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της Α τάξης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Με τις χελώνες στη θάλασσα-Επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης θαλάσσιων χελωνών-Επίσκεψη στις παραλίες ωοτοκίας της χελώνας», που  υλοποιείται από τον Σύλλογο  για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας  ΑΡΧΕΛΩΝ.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν διαδικτυακά στο Κέντρο Διάσωσης από την υπεύθυνη του προγράμματος,  κα Άννα Κοντολέων, παρατήρησαν τις θαλάσσιες χελώνες που περιθάλπονται εκεί και έμαθαν τις ιστορίες τους.  Στο τέλος,  έθεσαν  τις απορίες τους και η κα  Κοντολέων απάντησε σε όλες με  απλό τρόπο και πολλή υπομονή, καταφέρνοντας να μάς ευαισθητοποιήσει  σχετικά με τις  απειλές που αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιες χελώνες.

Οι μαθητές της Α τάξης υιοθέτησαν τη  θαλάσσια χελώνα  Νεκταρία, παρέλαβαν το πιστοποιητικό υιοθεσίας και το λούτρινο χελωνάκι της τάξης. Επίσης, η κυρία Κοντολέων μάς έστειλε και ένα αφιέρωμα  με  πολλές πληροφορίες από την καθημερινή ζωή της Νεκταρίας στο κέντρο.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το αφιέρωμα.

τίτλο 1

 

ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ page 0001 1

Η ΧΕΛΩΝΑ ΜΑΣ Η ΝΕΚΤΑΡΙΑ

Η Νεκταρία είναι η χελώνα που υιοθέτησαν τα πρωτάκια μας και τη βοήθησαν με φάρμακα και τροφή να αναρρώσει.

xel 1 1

xel 2 1xel 3 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 οι μαθητές της Δ,  Ε και ΣΤ  τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού στη Σπάρτη  και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μια μέρα σε ένα ελληνιστικό ελαιοτριβείο». Οι μαθητές μας είχαν  την ευκαιρία να παράξουν λάδι, δουλεύοντας σε ένα ακριβές αντίγραφο ελαιόμυλου της ελληνιστικής εποχής στην υπαίθρια έκθεση του μουσείου. Έτσι κατάλαβαν βιωματικά πώς γινόταν η παραγωγή λαδιού με τον αρχαίο τρόπο.

1

2

4

elia 1 1

 

 

 

 

 

el 1

el2

el 5 el 6 el 7 el 8 el9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στις 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, οι μαθητές της Α, Β και Γ τάξης του σχολείου μας  συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο  Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα. Εκεί οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία μάθουν βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που αξιοποιούν το νερό για την παραγωγή ποικίλων προϊόντων και να μάθουν μέσα από την αφήγηση παραμυθιών την αξία  του νερού για τη ζωή στον πλανήτη μας.

d6 d9 3 1 4 1 dim 1 dim2 dim11