Εκπαιδευτική δράση για τη διαχείριση σεισμού, πυρκαγιάς, πλημμυρικού φαινομένου.

Στο πλαίσιο της επιμέρους θεματικής «Φυσικές καταστροφές-Πολιτική Προστασία». του 2ου θεματικού κύκλου των Εργαστηρίων δεξιοτήτων και των  προληπτικών ενεργειών που περιλαμβάνονται στον “Εσωτερικό Κανονισμό και Μνημόνιο για τη  Διαχείριση πυρκαγιών, ακραίων καιρικών φαινομένων” της σχολικής μονάδας, την Τρίτη 14-2-2023 από τις 10.00-11.30,  πραγματοποιήθηκε  εκπαιδευτική δράση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης,  που περιλάμβανε ενημέρωση των μαθητών/ τριών του σχολείου σχετικά με τις μορφές των φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί) και τις συνέπειές τους στο φυσικό και ανθρωπογενές  περιβάλλον, τους τρόπους αντίδρασης  και προστασίας κατά την εκδήλωση αυτών, καθώς και το έργο  και τη συμβολή της Π.Υ σε περιπτώσεις εκδήλωσης εκτάκτων περιστατικών.
Η ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου έγινε από τον Αντιπύραρχο και Διοικητή της Π.Υ Μεγαλόπολης κ Μπουντούρη Χρήστο και τους Υπαρχιπυροσβέστες κ. Αλεβίζο Σπυρίδωνα,  κ. Δημητρακόπουλο Ιωάννη και τον κ. Καρούτα Κωνσταντίνο, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη συνδρομή τους στην υλοποίηση της δράσης.

Είμαστε βέβαιοι πως οι μαθητές μας μετά από αυτή την ενημέρωση  είναι πανέτοιμοι να διαχειριστούν ψύχραιμα και σωστά τυχόν έκτακτο περιστατικό στο σχολείο!

7

8

 

10

 

1

2

4