Τα εκτάκια καλωσορίζουν και “υιοθετούν ” τα πρωτάκια !!!

20221201 124918 1 2 3

Τα  εκτάκια του σχολείου μας με  έναν όμορφο και συνάμα τρυφερό τρόπο καλωσόρισαν σήμερα επίσημα  τα πρωτάκια  μας,  ώστε να νιώσουν πιο οικεία και φιλικά στο νέο σχολικό τους περιβάλλον

Η πρωτοβουλία  της “υιοθεσίας” είναι μια υπέροχη πρακτική που έχει ως  στόχο να  βοηθήσει τους μαθητές της  Α΄ Δημοτικού  να νιώσουν ασφάλεια, αφού τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου, οι μαθητές της  ΣΤ΄ Δημοτικού αναλαμβάνουν να τα φέρουν σε επαφή με τον νέο κόσμο που ξετυλίγεται μπροστά τους. Έτσι, προσαρμόζονται και κοινωνικοποιούνται πιο γρήγορα.

Κάθε πρωτάκι του σχολείου, “υιοθετήθηκε” από ένα εκτάκι. Το εκτάκι  έχει αναλάβει να το προστατεύει, να το καθοδηγεί και να το βοηθάει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι το πρωτάκι ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί και κάπου αλλού εκτός από τους δασκάλους του για οτιδήποτε το απασχολεί.  Αλλά και τα εκτάκια  γίνονται πιο υπεύθυνα και ώριμα, αφού  έχουν αναλάβει τον ρόλο του καθοδηγητή.  

Τα εκτάκια πήγαν  την «επίσημη επίσκεψη» στην Πρώτη,  με γεμάτα χέρια.  Είχαν φτιάξει χάρτινα μολυβάκια  και τα πρόσφεραν στα παιδιά της Πρώτης. Στη συνέχεια έγινε η διαδικασία της υιοθεσίας. Ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών έγιναν και οι απαραίτητες προσαρμογές. Στη συνέχεια δόθηκε χρόνος  στα ζευγάρια για να γνωριστούν λίγο καλύτερα. Τέλος τα πρωτάκια  έδωσαν τα δικά τους δώρα στα εκτάκια. Τους χάρισαν   χριστουγεννιάτικα δεντράκια  που είχαν φτιάξει, και τους αφιέρωσαν ένα όμορφο τραγούδι που είχαν μάθει.

Η χαρά της ικανοποίησης στα μάτια  όλων των παιδιών και το όμορφο κλίμα που δημιουργήθηκε μεμιάς αποτελούν τον καλύτερο οιωνό για μια φωτεινή σχολική χρονιά που θα μείνει αξέχαστη σε όλους!