Η λειτουργία του edupass.gov.gr επεκτείνεται και στα σχολεία της δημόσιας εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου η πλατφόρμα δήλωσης του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) των μαθητών αλλάζει.
Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών, μετά τη διενέργεια του τεστ, θα πρέπει να επισκέπτονται την πλατφόρμα edupass.gov.gr και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/ Ειδικής Αγωγής» και ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση selftest Μαθητών/τριών – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ. (taxisnet) και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Ο έλεγχος  θα γίνεται  στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή, όπως γινόταν.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται σχολική κάρτα. Τη σχολική κάρτα οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να την εκτυπώνουν, ώστε οι μαθητές να την επιδεικνύουν στο σχολείο. Η σχολική κάρτα παραμένει στη τσάντα των μαθητών μέχρι την επόμενη διενέργεια ελέγχου.

Στη νέα πλατφόρμα θα πρέπει να δηλωθούν και τα πιστοποιητικά προηγούμενης νόσησης. Σε αυτή την περίπτωση η δήλωση γίνεται μία φορά.

Η παραπάνω διαδικασία πρέπει να πραγματοποιείται και από  κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»).

 

Θα προσπαθούμε να σας κρατούμε ενήμερους έγκυρα και έγκαιρα.

Η Διεύθυνση του Σχολείου