Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

«Πανελλήνια Ημέρα κατά της ενδοσχολικής Βίας και του εκφοβισμού»

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της ενδοσχολικής Βίας και του εκφοβισμού, οι μαθητές της Α’ & Β΄ τάξης διάβασαν τις παιδικές ιστορίες «Τα μπαλόνια της φιλίας» και «Η Μόνα πάει σε καινούριο σχολείο», συζήτησαν για τα αρνητικά που φέρνει η διχόνοια και για τη τσαλακωμένη καρδιά της Μόνας, ζωγράφισαν το αλφαβητάρι της ΦΙΛΙΑΣ και, τέλος, δραματοποίησαν το τραγούδι ΄΄Χέρια σαν κι αυτά΄΄.

Οι μαθητές των ΄Γ και ΄Δ τάξεων με αφορμή την πανελλήνια ήμερα κατά της ενδοσχολικής  βίας και του εκφοβισμού  στις 6 Μαρτίου 2019, αφού παρακολούθησαν εκπαιδευτικές ταινίες και διάβασαν λογοτεχνικά κείμενα  ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με το θέμα και ακολούθησε εποικοδομητική  συζήτηση.

                               

Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης  αρχικά συζήτησαν για τον σχολικό εκφοβισμό, τις μορφές βίας και τους τρόπους αντιμετώπισης της . Έπειτα στο «Μυστικό κουτί» συμπλήρωσαν ανώνυμα ένα σύντομο ερωτηματολόγιο   με τις εμπειρίες  από το δικό τους σχολικό περιβάλλον,τα αποτελέσματα του οποίου συγκέντρωσαν και παρουσίασαν. (εικόνες 1-2)

Στη συνέχεια εστιάσαμε σ την αξία της φιλίας και  παρακολούθησαν μια ταινία μικρού μήκους , «Η δοκιμασία» ,βασισμένη στο μυθιστόρημα «Ένα σακί μαλλιά», απόσπασμα του οποίου διάβασαν από το ανθολόγιο Ε-ΣΤ  τάξης.  Ακολούθησε ένα παιχνίδι  με στόχο την τόνωση της αυτοπεποίθησής τους, της ομαδικότητας και την ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων. Κάθε μαθητής γράφει σε μια κάρτα το όνομα του ,με την έναρξη της μουσικής  οι κάρτες περνούν από χέρι σε χέρι. Όταν σταματήσει η μουσική κάθε παιδί πρέπει να γράψει στην κάρτα που του έτυχε , ένα θετικό χαρακτηριστικό που διακρίνει τον φίλο/ συμμαθητή του.(εικόνα 3-4)

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

Η ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Μαντουδίου
Το Δημοτικό Σχολείο Μαντουδίου πρωτολειτούργησε γύρω στο 1900 στο υπόγειο του αρχοντικού Βουδούρη.
Γύρω στο 1925 λειτούργησε σε παράγκες γύρω από το κτήριο του Σχολείου που άρχισε να κτίζεται.
Από το 1932 λειτούργησε στο κτήριο το οποίο ολοκληρώθηκε.
Η ακμή του Σχολείου άρχισε από το 1975 και μετά και συνεχώς το μαθητικό δυναμικό του αυξανόταν. Το 1980 ως το 1983 η δύναμή του έφτασε στο απόγειό της (περίπου 360 μαθητές) και ενοικιάζονταν δωμάτια περιμετρικά του Σχολείου.
Το 1984-85 χωρίστηκε σε δύο Σχολεία.
Από το 1993-94 ο αριθμός των μαθητών άρχισε να μειώνεται και το 1998-99 τα δύο Σχολεία συγχωνεύτηκαν


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.