Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου (σχ. έτος 2023-24)

logotipo

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας γνωρίζουμε ότι οι αιτήσεις εγγραφών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2023-24 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023 (καθημερινά 10:15 έως 11:15). Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε την ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (παρακαλείσθε εάν έχετε τη δυνατότητα να εκτυπώσετε και να συμπληρώσετε την αίτηση).

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2023-24 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2017 έως 31-12-2017.

Α. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας: δεν απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του Υ.ΠΑΙ.Θ.

β. Βιβλιάριο Εμβολίων του/της μαθητή/τριας (παρακαλείσθε να προσκομίσετε φωτοτυπία των αντίστοιχων σελίδων), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 6 του Π.Δ 79/2017 (Α 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α 25).

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Πατήστε ΕΔΩ για να εκτυπώσετε το Α.Δ.Υ.Μ. το οποίο μπορείτε να προσκομίσετε με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας.

Για την απόδειξη της διεύθυνσης κατοικίας θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσετε:

α) συμβολαιογραφική πράξη ιδιοκτησίας ΚΑΙ πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ)

ή

β) ιδιωτικό συμφωνητικό ενοικίασης που έχει κατατεθεί ή καταχωρηθεί ηλεκτρονικά στην εφορία,

ή

γ) στοιχεία που προκύπτουν από τη φορολογική δήλωση του Γονέα/Κηδεμόνα ΚΑΙ πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ).

Παρακαλείστε επίσης να έχετε μαζί σας αποδεικτικό των στοιχείων ταυτότητας (τα στοιχεία της ταυτότητας αποδεικνύονται από αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, ή βιβλιάριο υγείας-παρ. 4 του άρθρου 3 του ν.2690/1999, όπως αντικαταστάθηκε το πρώτο εδάφιο με τις διατάξεις του άρθρου 25 του 3731/2008 Φ.Ε.Κ.263/Α΄/23-12-2008).

ε. «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία εκδίδεται από το νηπιαγωγείο.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τον χάρτη με τα όρια του σχολείου και ΕΔΩ για τις οδούς.

Β.  Ωράριο εγγραφών: καθημερινά 10:15 – 11:15.

Γ. Εγγραφή στη λίστα επαφών του σχολείου

Μετά την εγγραφή, για να προστεθεί η δ/νση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου στη λίστα επαφών του σχολείου, παρακαλούμε στείλτε κενό μήνυμα στο mail@1dim-lykovr.att.sch.gr, γράφοντας στο ΘΕΜΑ: Επώνυμο και όνομα παιδιού (A’ τάξη).

Δ. Εγγραφές στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα και στο τμήμα Πρωινής Ζώνης 
α. Προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα
Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους συμπληρώνοντας το παρακάτω έντυπο (παρακαλείσθε εάν έχετε τη δυνατότητα να εκτυπώσετε και να συμπληρώσετε την αίτηση):

ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ (1)

Από το σχολικό έτος 2022-2023 έχει τεθεί σε εφαρμογή νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου που παρακολουθούν το αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου λαμβάνει χώρα ή στις 15:50, ή στις 17:30.

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00):
Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης μαθητών/τριών είναι οι  10 μαθητές/τριες.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του σχολείου
Παντελής Νάσσης, PhD

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.