Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-22

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-22 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης
διασποράς του ιού COVID-19, o καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών.  Η είσοδος γονέων στο χώρο του σχολείου δεν επιτρέπεται.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8:15 και θα παραμείνουν μέχρι τις 9:30  στις αίθουσες διδασκαλίας όπου οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων θα τους δώσουν οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση της μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου. Επίσης την ημέρα αυτή θα γίνει διανομή βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς. Με την ολοκλήρωση του αγιασμού (περίπου στις 9:30) οι μαθητές/τριες θα  αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους. Παρακαλείσθε να παραλάβετε τα παιδιά κρατώντας ασφαλή απόσταση από τις εισόδους του σχολείου.

Η είσοδος των μαθητών/τριών στο σχολείο θα γίνεται από τις εισόδους επί της οδού Αργύρη και Αγ. Βαρβάρας με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού
αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), η διενέργεια του οποίου είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Για την αποφυγή συνωστισμού, σκόπιμο θα ήταν η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών των τάξεων Α, Β και Γ να γίνεται από την οδό Αργύρη και των υπόλοιπων τάξεων από την οδό Αγ. Βαρβάρας.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα,
προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ.

Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Χρήση μάσκας δεν θα γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης.

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια από όλο το προσωπικό του σχολείου ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η υγεία όλων μας (καθαριότητα και απολύμανση όλων των χώρων, οργάνωση της σχολικής ζωής προσαρμοσμένης στη νέα πραγματικότητα, οργάνωση του ολοήμερου ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για καθαριότητα και απολύμανση κ.ά.).

Ευχόμαστε σε όλους μια ήρεμη και δημιουργική σχολική χρονιά.

Με εκτίμηση,

εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

Ο Διευθυντής του σχολείου
Παντελής Νάσσης, PhD

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση