Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2026, οι μαθητές και οι μαθήτριες της της Γ ‘ Τάξης του Σχολείου μας, συμμετείχαν στη βιωματική δράση «Δρόμοι που ενώνουν», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίολκος» (Π.Ε. Κορινθίας), με σκοπό την αποτελεσματική πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και των συγκρούσεων μέσα από την ενεργό συμμετοχή των παιδιών.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή θεωρητική διδασκαλία, συμμετείχαν σε βιωματικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων και ανοιχτές συζητήσεις, αναπτύσσοντας πολύτιμες δεξιότητες ενσυναίσθησης, επικοινωνίας και ειρηνικής επίλυσης διαφορών.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Γιαβάσογλου Τερέζα ,Ψυχολόγο του Κέντρου Πρόληψης «Δίολκος», καθώς με τη δράση αυτή βοήθησε την ενίσχυση των δεσμών μέσα στη σχολική κοινότητα και παράλληλα, προσέφερε στα παιδιά τα απαραίτητα «εργαλεία» για τη διαχείριση των καθημερινών εντάσεων, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του σχολείου και της τοπικής κοινωνίας για τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς, συμπεριληπτικού και υγιούς εκπαιδευτικού περιβάλλοντος!





