Έναρξη των σχολείων (ΔΕΥΤΕΡΑ 11/1/2021) – από κοντά … με αποστάσεις

back-school-new-normal-lifestyle-concept-book-pencil-mascot-happy-cute-kids-wearing-face-mask-protect-coronavirus-2019-ncov-covid-19-group-children-friends-go-school_83111-889

Αγαπητοί γονείς και  κηδεμόνες,

σας γνωρίζουμε  ότι από Δευτέρα 11-1-2021 το σχολείο μας θα λειτουργήσει με πλήρη λειτουργία:

  • Πρωινή Ζώνη : 07.00 – 08.00
  • Ημερήσιο πρόγραμμα:  08.15 – 13.15
  • Ολοήμερο πρόγραμμα : 13.20 – 16.00

Θα λειτουργήσει κανονικά το Τμήμα Ένταξης και η ΕΔΕΑΥ κάθε Δευτέρα σε πλήρη σύνθεση (και με την ψυχολόγο μας) και είναι στη διάθεσή σας.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί θα είναι αυτό (της δια ζώσης λειτουργίας) που εφαρμοζόταν ως τη λήψη των μέτρων και την έναρξη της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Τη Δευτέρα δεν θα έχει σχολικά γεύματα. Θα ενημερωθείτε για την έναρξή τους άμεσα.

Το κυλικείο μας δυστυχώς δε θα λειτουργήσει ακόμη. Η λήψη των μέτρων ανέβαλε τη διαδικασία του διαγωνισμού. Ελπίζουμε σύντομα να αρχίσει η διαδικασία.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΦΟΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣΚΕΣ (ΣΩΣΤΑ!!!) ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται αυστηρά από 08.00 ως 08.15 με τα απαραίτητα έγγραφα κυκλοφορίας όπως πριν και οι συνοδοί θα αποχωρούν αμέσως. Η είσοδος θα γίνεται από τις αντίστοιχες εισόδους (ΚΕΝΤΡΙΚΗ: Α, Β1, Δ1, ΣΤ1, ΣΤ2) (ΒΟΡΕΙΑ: Β2, Γ, Δ2, Ε1, Ε2)

Οι μαθητές όταν δε βρέχει θα παραμένουν στην αυλή και στους αντίστοιχους χώρους [Οι Α & Β τάξεις στο γήπεδο πετοσφαίρισης, οι Γ & Δ τάξεις στον κεντρικό χώρο και οι Ε & ΣΤ τάξεις στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης] και επιβλέπονται από τους εφημερεύοντες μέχρι το χτύπημα του κουδουνιού. Στην περίπτωση που βρέχει οι μαθητές περνούν αμέσως στην τάξη τους όπου τους περιμένουν οι εκπαιδευτικοί και κάθονται στο θρανίο τους. Δεν περιφέρονται στην αίθουσα ή στο χώρο. Οι μαθητές της πρωινής ζώνης κατευθύνονται στην αίθουσά τους και ακολουθούν τις οδηγίες του δασκάλου. Δεν μπορεί να υπάρχει στο χώρο του σχολείου μαθητής πριν τις 08.00 που δεν είναι εγγεγραμμένος στην πρωινή ζώνη. Η προσευχή, σύμφωνα με την εγκύκλιο πραγματοποιείται στις αίθουσες.

Τα διαλείμματα θα γίνονται κανονικά και οι μαθητές θα είναι στους αντίστοιχους χώρους  με μάσκες όταν δεν τρώνε. Σε περίπτωση που ο καιρός δεν το επιτρέπει οι μαθητές παραμένουν στις αίθουσες με την επίβλεψη των δασκάλων τους.

Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται κλιμακωτά από τις αντίστοιχες εξόδους,  σε μία σειρά το κάθε τμήμα και με απόσταση 1,5 μέτρου, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών της τελευταίας ώρας ως εξής:

  • 13.10  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ: Α και Β1                  ΒΟΡΕΙΑ ΕΞΟΔΟΣ:  Β2
  • 13.15  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ: Δ1                               ΒΟΡΕΙΑ ΕΞΟΔΟΣ:  Γ και Δ2
  • 13.20  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ: ΣΤ1 και ΣΤ2          ΒΟΡΕΙΑ ΕΞΟΔΟΣ: Ε1 και Ε2

Γονείς και μαθητές αποχωρούν αμέσως χωρίς συνωστισμό. Γονείς που τα παιδιά τους αποχωρούν αργότερα δεν θα είναι κοντά στις εισόδους και πιο καλά να παραμένουν στο απέναντι πεζοδρόμιο ώσπου να αποχωρήσουν οι προηγούμενοι. Οι μαθητές που έχουν αδέλφια και δεν παραμένουν στο ολοήμερο τμήμα εισέρχονται και αποχωρούν οι πιο μεγάλοι από την είσοδο /έξοδο που χρησιμοποιούν τα μικρά αδέλφια τους ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι γονείς τους (οι περιπτώσεις αυτές είναι 11 και θα είναι σε γνώση των εκπαιδευτικών).

Ακολουθούνται πλήρως οι οδηγίες του ΥΠΑΙΘ αλλά και του Υπουργείου Υγείας για την τήρηση των μέτρων καθαρισμού, απολύμανσης και αερισμού των χώρων. Η διαχείριση συμπτωμάτων στο σπίτι και στο σχολείο είναι γνωστή σε εσάς. Υπενθυμίζουμε ότι μαθητής που παρουσιάζει οποιαδήποτε συμπτώματα δεν έρχεται στο σχολείο παρά μόνο όταν έχει διάγνωση ή έχει παρέλθει ο χρόνος που προβλέπεται.  Κανένας δεν εισέρχεται στο χώρο του σχολείου χωρίς προηγούμενη επικοινωνία με το σχολείο και μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο. Παρακαλούμε για την απόλυτη τήρηση των μέτρων.

Όσοι δεν έχετε πάρει ημερολόγια (κυρίως από τις Α και Β τάξεις) μπορείτε να ενημερώσετε τηλεφωνικά ότι το επιθυμείτε ώστε να σας το στείλουμε με τους μαθητές.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση και θα ενημερωθείτε για κάθε αλλαγή ή πρόσθετο μέτρο. Γνωρίστε μας οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα αφορά το παιδί ή την οικογένεια και πρέπει να γνωρίζουμε. Ενημερώστε άμεσα για οποιαδήποτε αλλαγή σε τηλέφωνο ή mail. Σύντομα θα σας σταλεί φόρμα για να υπάρχουν όλα τα στοιχεί και για τους δύο γονείς για να είναι άμεση η επικοινωνία μας σε περίπτωση που χρειαστεί.

Σας θυμίζω την πραγματοποίηση test ανίχνευσης για όσους το επιθυμούν (με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ) στην οδό Φιλίας δίπλα στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου  και ώρα 09.00-13.00, ώστε όποιος επιθυμεί να ελεγχθεί.  Οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) πραγματοποιούνται μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) και προσφέρονται δωρεάν .

Σας θυμίζω επίσης για το απόγευμα της Δευτέρας 11-1-2021 τη δυνατότητα συμμετοχής στην ημερίδα του Δ. Λαμιέων (Όπως σχετικό έγγραφο που σας έστειλα)

                                                 Καλή μας αρχή.

Να είμαστε όλοι καλά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.