3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

DSCN0050
1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας-3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους
Σχολικές αθλητικές δραστηριότητες κατά την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.
FILE0525
των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθεια μας να παρακινήσουμε τους μαθητές να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια ή/και ενίσχυση της ευεξίας, υιοθετήθηκε για το τρέχον έτος 2016-2017 το σύνθημα: «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».
Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 στο 1ο Δημοτικό υλοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορός, αθλήματα κλπ. ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών και τις υποδομές του σχολείου.
Το 1ο Δημοτικό φιλοξένησε την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ που παρουσίασε την ιστορία του αθλήματος, τον εξοπλισμό και παρουσίασε τον τρόπο και τους κανόνες του παιχνιδιού.
FILE0540
Επίσης οι αθλητικές δράσεις εμπλουτίστηκαν και συνδυάστηκαν με προβολές ταινιών, βίντεο σχετικής θεματολογίας, διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμό , ανάγνωση και συζήτηση κειμένων, άρθρων από εφημερίδες και περιοδικά, κλπ., καλλιτεχνική – εικαστική – μουσική δημιουργία με συναφή θεματολογία και άλλα.
Στο τέλος και αφού συζητήσαμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες γινόταν εκεχειρία πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων, με κατάπαυση των εχθροπραξιών των αντιμαχομένων πλευρών το σύνθημα που θέλαμε να δώσουμε μαζί και πέρα από τον αθλητισμό σε μια δύσκολη για τη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο συγκυρία ήταν να γίνει ειρήνη σε όλο τον κόσμο για να μην έχουμε πρόσφυγες, μετανάστες, φτώχια, δυστυχία, πείνα και έτσι σχηματίσαμε με τα σώματά μας το σήμα της ειρήνης με την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο…
DSCN0011
FILE0513
Ειρήνη σε όλο τον κόσμο!