
Χριστουγεννιάτικη Σχολική Εορτή


Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου το σχολείο μας πήγε σινεμά. Οι μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας «Ο Βασιλιάς των Βασιλιάδων», ενώ οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού είδαν την ταινία «Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων».
Και οι δύο ταινίες ήταν καταπληκτικές και μας άφησαν, μικρούς και μεγάλους, συγκινημένους. Ήταν μια υπέροχη και αξιέπαινη πρωτοβουλία, που έκανε τη μέρα μας στο σινεμά ξεχωριστή!!!
Το εκπαιδευτικό προσωπικό συμμετείχε με ιδιαίτερη χαρά και προθυμία στη δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ. Με πολύ μεράκι ετοίμασαν όμορφες και πρωτότυπες χειροτεχνίες, οι οποίες διατέθηκαν προς πώληση, συμβάλλοντας στη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του συλλόγου και των δράσεών του!!!
Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στο σχολείο μας επικράτησε μια ζεστή, γιορτινή ατμόσφαιρα. Φτιάξαμε βάφλες, κρέπες και ντονατσάκια, τα οποία απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι, λίγες μέρες πριν τις χριστουγεννιάτικες γιορτές. Ήταν μια όμορφη πρωτοβουλία που γλύκανε τη μέρα μας και μας έβαλε όλους στο πνεύμα των Χριστουγέννων!!!!
Με αφορμή τη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας, το σχολείο μας επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Κόνιτσα, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολουθήσαμε τη Θεία Λειτουργία. Η επίσκεψη αυτή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να συμμετάσχουν σε μια σημαντική θρησκευτική εμπειρία και να γνωρίσουν καλύτερα την παράδοση και τα ήθη του τόπου μας.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το σχολείο μας πραγματοποίησε μια δράση ευαισθητοποίησης με στόχο την ενημέρωση και την καλλιέργεια του σεβασμού και της αποδοχής. Οι μαθητές παρακολούθησαν σχετικά βίντεο και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση γύρω από το θέμα, όπου εκφράστηκαν σκέψεις, απορίες και προβληματισμοί. Μέσα από τη δράση αυτή, όλοι αποκτήσαμε μια καλύτερη εικόνα για τα άτομα με αναπηρία και τη σημασία της ισότητας, της ενσυναίσθησης και της συμπερίληψης στην καθημερινή ζωή.
Το σχολείο μας έχει γεμίσει γιορτινή μαγεία, καθώς ο Άι Βασίλης και τα χαρούμενα ξωτικά του είχαν φροντίσει να το στολίσουν χριστουγεννιάτικα. Το πρωί της Δευτέρας, μαθητές και εκπαιδευτικοί βρήκαν τον χώρο ολοκληρωτικά μεταμορφωμένο, μια υπέροχη έκπληξη που κανείς δεν περίμενε!
Το σχολείο μας πλημμύρισε φως, χαρά και χαμόγελα, δημιουργώντας μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και έδωσε στην εβδομάδα την πιο όμορφη και λαμπερή αρχή.