Το σχολείο σε κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά

Το σχολείο μας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, προέβη σήμερα 24/9 στην υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων διάρκειας 120 λεπτών με τελικό στόχο την επίτευξη των 2021 μέτρων. Τα παιδιά διασκέδασαν πραγματοποιώντας αθλήματα υπό την εποπτεία της γυμνάστριας κα Νατάσας Προδρομίδου , με σκοπό την υιοθέτηση της ευγενούς άμιλλας, την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας , την ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και την ανάπτυξη κοινωνικών δραστηριοτήτων μέσω  της καλλιέργειας μια θετικής στάσης απέναντι στον αθλητισμό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις έννοιες της ομαδικότητας και της συνεργασίας, μέσα απ’ τις οποίες επιτυγχάνεται ο κοινός στόχος.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

Α’ + Β’ 

  • Τα μικρά “αεροπλανάκια” έκαναν μια διαδρομή από τα Χανιά στην Αθήνα με μετακίνηση ζιγκ – ζαγκ (σκυταλοδρομία).
  • Οι μικροί “ακροβάτες” ισορρόπησαν σε στριφογυριστά σχοινιά και πέρασαν μέσα από στεφάνι.

Γ’ + Δ’

  • Δρόμος ταχύτητας πάνω από εμπόδια.
  • Παιχνίδι “Ακολουθώ και συνεχίζω το άλμα του άλλου”. Στόχος μας είναι να διανύσουμε συνεργατικά όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση (άλμα χωρίς φόρα).

Ε’ + ΣΤ’

  • Δρόμος ταχύτητας πάνω από εμπόδια.
  • Παιχνίδι “Ακολουθώ και συνεχίζω το άλμα του άλλου”. Στόχος μας είναι να διανύσουμε συνεργατικά όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση (άλμα χωρίς φόρα).
  • Δρόμος αντοχής

Απώτερος στόχος του προγράμματος αποτελεί η απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχοπνευματικό επίπεδο. Ας μη λησμονούμε, άλλωστε, τα λόγια του σπουδαίου μας σοφού Σωκράτη: “Όταν τα σώματα γίνονται μαλθακά και οι ψυχές χάνουν τη δύναμή τους“.

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες το 1ο Δημ. Σχολ. Κισάμου ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας υπό τον τύπο Κοινοτικό Σχολείο Καστελλίου Κισάμου. Η ίδρυσή του έγινε με δαπάνη των κατοίκων της κοινότητας από τους οποίους και συντηρείτο.

Ως δημόσιο σχολείο άρχισε να λειτουργεί κατά πάσα πιθανότητα από το σχολ. Έτος 1899-1900, αφότου χρονολογούνται και τα επίσημα βιβλία του αρχείου του σχολείου. (ΙΙ/1899 διάταγμα της Κρητικής Πολιτείας, ΦΕΚ 87/7-10-1899


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *