Αγαπώ την άθληση – Αγαπώ την υγεία μου

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία γιορτάστηκε στο σχολείο μας σήμερα, όπως και σε όλα τα άλλα σχολεία της χώρας.

Στόχος  ήταν να ενεργοποιηθούν  οι μαθήτριες και μαθητές μας στο να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου και να ενημερωθούν για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή , ώστε να αποκτήσουν έναν υγιή τρόπο ζωής.

Έτσι λοιπόν , σήμερα το πρωί, το σχολείο μας μεταμορφώθηκε σε ένα στάδιο, όπου μαθητές των τριών μεγάλων τάξεων έτρεξαν σε δρόμο αντοχής, έπαιξαν ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ οι μικρότερες τάξεις έπαιξαν παιχνίδια της ηλικίας τους και όλοι μαζί ενημερώθηκαν από τους δασκάλους τους για τα οφέλη μιας ισορροπημένης και υγιούς διατροφής.

Τη γενική οργάνωση και εποπτεία της ημέρας είχε ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κύριος Πέτρου Φιλώτας.

Αν θέλετε να δείτε πόσο ωραία περάσαμε…ρίξτε μια ματιά παρακάτω…

                     

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες το 1ο Δημ. Σχολ. Κισάμου ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας υπό τον τύπο Κοινοτικό Σχολείο Καστελλίου Κισάμου. Η ίδρυσή του έγινε με δαπάνη των κατοίκων της κοινότητας από τους οποίους και συντηρείτο.

Ως δημόσιο σχολείο άρχισε να λειτουργεί κατά πάσα πιθανότητα από το σχολ. Έτος 1899-1900, αφότου χρονολογούνται και τα επίσημα βιβλία του αρχείου του σχολείου. (ΙΙ/1899 διάταγμα της Κρητικής Πολιτείας, ΦΕΚ 87/7-10-1899


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *