Ολοήμερο τμήμα 2019-2020

Αγαπητοί γονείς,

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου το Ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου μας θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  σχετικά με τον  τρόπο λειτουργίας  για τη σωστή συνεργασία μας.

Ως προς το φαγητό:

  1. Να μεριμνείτε για το φαγητό των παιδιών σας καθώς και την αποθήκευση και μεταφορά του από το σπίτι στο σχολείο σε μεταλλικό φαγητοδοχείο. Θα πρέπει να κλείνει καλά και να αποθηκεύεται ασφαλώς στο τσαντάκι μεταφοράς. Πρέπει να γράψετε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το όνομα του παιδιού σας, τόσο στο μεταλλικό σκεύος όσο και στο καπάκι. Επιπλέον καλό είναι να έχετε παραπάνω από ένα σε περίπτωση που κάποια μέρα το παιδί σας το ξεχάσει στο σχολείο.
  2. Δεδομένου ότι το μεσημεριανό είναι το κύριο γεύμα του παιδιού μέσα στη μέρα, θα πρέπει να περιλαμβάνει ποικιλία τροφών. Καλό είναι να έχει συνοδευτικό π.χ. σαλάτα, να είναι σπιτικά μαγειρεμένο και να αποφύγετε ανθυγιεινές επιλογές (π.χ. σουβλάκι ή πίτσα ).
  3. Για λόγους υγιεινής πρέπει να έχει το παιδί σας καθημερινά και ένα πετσετάκι, για να ακουμπάει εκεί το φαγητό του.
  4. Σας ενημερώνουμε ότι η υποχρέωση των συναδέλφων εκπαιδευτικών περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στο ζέσταμα του φαγητού των παιδιών σας, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό βρίσκεται σε μεταλλικό σκεύος, γιατί το σχολείο δε διαθέτει φούρνο μικροκυμάτων.

Ως προς τις ώρες  αποχώρησης και τη φοίτηση:

  1. Να τηρείτε τα ωράρια αποχώρησης που έχετε δηλώσει. Για οποιαδήποτε αλλαγή να ενημερώνετε άμεσα το σχολείο ώστε να βρίσκουμε από κοινού μια λύση. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φύγει παιδί σε διαφορετική ώρα από τη συμφωνηθείσα χωρίς πρώτα να έχει γίνει επικοινωνία με το σχολείο.
  2. Επισημαίνεται πως η φοίτηση στο Ολοήμερο πρόγραμμα διακόπτεται α) όταν ο μαθητής /τρια συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες, οι οποίες δε δικαιολογούνται με ιατρική γνωμάτευση, β) όταν ο γονέας ή κηδεμόνας ζητήσει τη διακοπή με γραπτή αίτησή του γ) όταν ο γονέας κηδεμόνας δεν επικαιροποιήσει την εγγραφή του μαθητή/τριας κατά το 2ο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και το 1ο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου. Οι απουσίες καταγράφονται καθημερινά από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο στο 2822022119.

Από το σχολείο

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες το 1ο Δημ. Σχολ. Κισάμου ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας υπό τον τύπο Κοινοτικό Σχολείο Καστελλίου Κισάμου. Η ίδρυσή του έγινε με δαπάνη των κατοίκων της κοινότητας από τους οποίους και συντηρείτο.

Ως δημόσιο σχολείο άρχισε να λειτουργεί κατά πάσα πιθανότητα από το σχολ. Έτος 1899-1900, αφότου χρονολογούνται και τα επίσημα βιβλία του αρχείου του σχολείου. (ΙΙ/1899 διάταγμα της Κρητικής Πολιτείας, ΦΕΚ 87/7-10-1899


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *