Διδακτική επίσκεψη -Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου
Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου όλοι οι μαθητές/τριες του σχολείου μας με τους εκπαιδευτικούς τους , επισκέφτηκαν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου και παρακολούθησαν το παγκόσμια γνωστό έργο «ΠΙΝΟΚΙΟ» του Ιταλού συγγραφέα Κάρλο Κολόντι.
Ένα κλασικό παραμύθι για παιδιά σε μια διασκευή που αναδεικνύει τις κωμικές καταστάσεις του έργου ακολουθώντας τον Πινόκιο στις περιπέτειές του μέσα σε ένα πολύχρωμο σκηνικό που αλλάζει καθώς εξελίσσεται η ιστορία. Ένας θίασος ταλαντούχων ηθοποιών με την ονειρική μουσική ενός τσέλου επί σκηνής, ζωντανεύει το δημοφιλές παραμύθι που αγαπήθηκε από πολλές γενιές μικρών και μεγαλύτερων θεατών.
Η διασκευή για το θέατρο ακολουθεί τον Πινόκιο στις περιπέτειές του
όπου όλα αλλάζουν και το πραγματικό μπλέκεται με το φανταστικό.
Ο Πινόκιο είναι ένας ξύλινος κούκλος με ιδιαίτερη προσωπικότητα καθώς είναι ταυτόχρονα ώριμος και ανώριμος, πονηρός και αφελής, δραστήριος και τεμπέλης,είναι ένα παιδί που ζει και ονειρεύεται σαν τόσα άλλα και προσπαθεί να βρει τη θέση του στο κόσμο ζώντας συναρπαστικές περιπέτειες.
Ο ήρωάς μας προσπαθεί να μάθει τον κόσμο των μεγάλων και σε αυτή την προσπάθεια θα ζήσει συναρπαστικές περιπέτειες: θα γνωρίσει μια σειρά από αξέχαστα πρόσωπα, θα δει τη μύτη του να μεγαλώνει κάθε φορά που λέει ψέματα, θα μεταμορφωθεί σε ζώο, θα κινδυνεύσει από ψεύτικους φίλους, θα μάθει να επιβιώνει σε δύσκολες συνθήκες – ακόμα και στην κοιλιά ενός θαλάσσιου κήτους.
Ο Πινόκιο ήταν πάντα ο γλυκός κι ευαίσθητος κλασικός ήρωας, που θα μας θυμίζει τα όμορφα χρόνια της παιδικής μας ηλικίας!
Ο Πινόκιο αντιπροσωπεύει τη μαγεία του παραμυθιού, μια μαγεία που θα μας συντροφεύει όσο υπάρχει και η ίδια η ζωή.