«Ενημέρωση για τη συνάντηση ΕΔΕΑΥ- ΚΕΣΥ»

Καλημέρα και Χρόνια σας Πολλά

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ΕΔΕΑΥ για διαμεσολάβηση με υπηρεσίες όπως είναι και το ΚΕΣΥ, πραγματοποιήθηκε στις 13/04/2020 διαδικτυακή συνάντηση με το ΚΕΣΥ Πιερίας όπου συμμετείχαν όλες οι ΕΔΕΑΥ του Νομού με στόχο να κατατεθούν προτάσεις για την υποστήριξη των μαθητών και να παρουσιαστούν οι μέχρι τώρα δράσεις υποστήριξης από όλους τους εμπλεκομένους. Όσο αφορά τις δράσεις υποστήριξης της «δικής μας» ΕΔΕΑΥ το ΚΕΣΥ δεν είχε κάτι άλλο να προτείνει στα όσα μέχρι στιγμής έχουμε οργανώσει. Αντιθέτως έμειναν εντυπωσιασμένοι από την ταχύτητα οργάνωσης, το αναρτημένο υλικό και τις προτεινόμενες δράσεις όπως είναι  «Οι e-Ιστορίες στην τάξη» όπου γονείς και μαθητές μπορούν  να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν  κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://eclass.sch.gr/modules/document/index.php?course=9390170165&openDir=/5e8f9ed3keqi

 

Αναφορικά τώρα με άλλα ζητήματα που άπτονται κυρίως στις αρμοδιότητες του ΚΕΣΥ και αφορούν:

  • στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς,
  • στα αιτήματα προς αξιολόγηση ή επαναξιολόγηση μαθητών
  • και τέλος στις ανανεώσεις της παράλληλης στήριξης ή την χορήγηση νέων παράλληλων λάβαμε την ακόλουθη ενημέρωση :

 

1) Οι γονείς που θέλουν να κάνουν για πρώτη φορά αίτημα προς αξιολόγηση ή επαναξιολόγηση  των παιδιών τους, δεν χρειάζεται λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών να γίνει πρώτα διερεύνηση από την ομάδα της ΕΔΕΑΥ αλλά μπορούν απευθείας να υποβάλουν ηλεκτρονικό αίτημα από την ιστοσελίδα του ΚΕΣΥ κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Κλικ εδώ:  http://kesy.pie.sch.gr/?page_id=315.

2) γονείς, μαθητές ή ακόμη και εκπαιδευτικό προσωπικό που επιθυμεί να λάβει συμβουλευτική υποστήριξη από το προσωπικό του ΚΕΣΥ μέσω τηλεφωνικών ή άλλων πρόσφορων τρόπων μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΚΕΣΥ και να κάνουν το αίτημά τους σύμφωνα με τις επιλογές που τους δίνονται. Κλικ εδώ:  http://kesy.pie.sch.gr/?page_id=315.

 

Σημείωση: Ειδικά για τα αιτήματα σχετικά με την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης οι  μαθητές, οι γονείς ακόμη και οι εκπαιδευτικοί  μπορούν να απευθύνονται και στα email των μελών της ΕΔΕΑΥ.

anikopoulo@sch.gr (Νικόπουλος Αποστόλης, Κοινωνικός Λειτουργός)

elenianast@sch.gr (Αναστασιάδου Ελένη, Ψυχολόγος)

Εναλλακτικά μπορούν να επισκεφτούν και την ενότητα της ΕΔΕΑΥ στο eclass με τίτλο: ΨΥΧΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ- ΕΔΕΑΥ κάνοντας

Κλικ εδώ:  https://eclass.sch.gr/courses/9390170165/

 

Ειδικά για τις ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ

 1) Για αιτήματα νέας παράλληλης στήριξης δηλαδή παιδιού που θεωρείται βάσει των γνωματεύσεων του ότι χρήζει υποστήριξης ειδικού παιδαγωγού σε θέση παράλληλης στήριξης γίνεται αίτημα από τον γονέα πάλι στην ιστοσελίδα του ΚΕΣΥ.

Κλικ εδώ:  http://kesy.pie.sch.gr/?page_id=315

 

2) Για αιτήματα επαναξιολόγησης της γνωμάτευσης του παιδιού με παράλληλη στήριξη δηλαδή παιδιού που έχει παράλληλη στήριξη και λήγει η γνωμάτευσή του τον Ιούνιο πρέπει να γίνει αίτημα από τον γονέα στην ιστοσελίδα του ΚΕΣΥ για επαναξιολόγηση και ανανέωση της παράλληλης. Κλικ εδώ:  http://kesy.pie.sch.gr/?page_id=315

Σε αυτή την περίπτωση το σχολείο πρέπει να αποστείλει μόνο την παιδαγωγική περιγραφική αξιολόγηση που θα έχει γίνει από την ειδικό/η παιδαγωγό του μαθητή/τριας που τον/την υποστηρίζει φέτος. Η ειδική παιδαγωγός μπορεί να αναζητήσει “ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ” κάνοντας

κλικ εδώ: http://kesy.pie.sch.gr/?p=69

 

3) Για αιτήματα που αφορούν μόνο την ανανέωση της παράλληλης στήριξης καθώς η γνωμάτευση του παιδιού είναι σε ισχύ ακολουθούνται πάλι τα ίδια βήματα. Γίνεται αίτημα από τον γονέα στην ιστοσελίδα του ΚΕΣΥ. Κλικ εδώ:  http://kesy.pie.sch.gr/?page_id=315 και το σχολείο αποστέλλει την παιδαγωγική περιγραφικής αξιολόγησης του/της ειδικού/ης παιδαγωγού

 Σημειώσεις:

  • Η ισχύ κάθε γνωμάτευσης μαθητή/τριας αναγράφεται στην μπροστινή σελίδα της γνωμάτευσης πριν τις υπογραφές των αξιολογητών στο σχετικό πεδίο “ΙΣΧΥ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ”.
  • Συμβουλευτικά, όσοι διευθυντές αποστείλετε στο ΚΕΣΥ παιδαγωγικές περιγραφικές αξιολογήσεις στο πάνω μέρος των παιδαγωγικών περιγραφικών αξιολογήσεων ή ακόμα και στο θέμα αν αποσταλεί με e-mail να αναγράφεται ευκρινώς τι τύπος παράλληλης είναι.

 

 

Για οτιδήποτε άλλο παρακαλώ επικοινωνήστε με το ΚΕΣΥ Πιερίας στο 23510-20813 και 23510-20713.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση,

Νικόπουλος Απόστολος, Κοινωνικός Λειτουργός

Αναστασιάδου Ελένη, Ψυχολόγος

 

Αφήστε μια απάντηση