«Τσικνοπέμπτη στο σχολείο»

Η βροχή δε στάθηκε εμπόδιο στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ανέλαβε να διατηρήσει και να πραγματοποιήσει το παραδοσιακό έθιμο της Τσικνοπέμπτης. Έψησε σουβλάκια και μοίρασε σε όλους τους μαθητές (αναλαμβάνοντας εξ´ ολοκλήρου το κόστος της γιορτής). Έτσι οι μικροί μαθητές του σχολείου δεν στερήθηκαν τα νόστιμα σουβλάκια!!! Ευχαριστούμε θερμά όσους πρόσφεραν εθελοντικά την βοήθεια τους και βοήθησαν σημαντικά στη ολοκλήρωση της γιορτής με επιτυχία!
Λίγα λόγια για την Τσικνοπέμπτη
Η Τσικνοπέμπτη είναι μια ετήσια τελετή, της οποίας η αρχή χάνεται μέσα στους αιώνες. Η ημέρα που τρώγεται κρέας. Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από τις λέξεις “τσίκνα” (η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος) και “Πέμπτη”.
Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στο μέσο των 3 εβδομάδων του εορτασμού του καρναβαλιού. Πρόκειται για τη Πέμπτη της 2ης εβδομάδας, της Κρεατινής.
Γιορτάζεται την Πέμπτη που είναι 11 ημέρες πριν την Καθαρά ∆ευτέρα. Είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς, καθώς η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα.

Αφήστε μια απάντηση