«Μουσείο Ελληνικού Παραδοσιακού Παιχνιδιού»

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄τάξης επισκέφθηκαν το «Μουσείο Ελληνικού Παραδοσιακού Παιχνιδιού»,στη Θεσσαλονίκη.
Το Μουσείο φιλοξενεί Έκθεση με 320 περίπου παιχνίδια κατασκευασμένα από τον παιδαγωγό Γιώργο Τσιώνα, που είτε παίζονται με εκπληκτική συνέχεια από την ελληνική αρχαιότητα ως τις μέρες μας, είτε είναι δημιούργημα της ανάγκης των παιδιών των προηγούμενων γενεών για παιχνίδι. Σε τρεις αίθουσες εκτίθενται αντίγραφα παιχνίδια της αρχαιοελληνικής και της βυζαντινής εποχής, της νεώτερης Ελλάδας, των λαϊκών πανηγυριών και παιχνίδια προετοιμασίας για την ενήλικη ζωή μαζί με πληροφορίες που επιμελήθηκε η επιστημονική συνεργάτιδα του Μουσείου Χρυσή Τζήκα. Στόχος του Μουσείου είναι: Να γνωρίσουν οι μαθητές τα παιχνίδια του χθες και την εξέλιξή τους στο χρόνο και να τους δοθούν ερεθίσματα για να επιλέξουν τη γόνιμη δράση του παιχνιδιού της παρέας.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση