Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/-τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2020-2021.

Αγαπητοί γονείς.

Με το υπ. αριθμ. Φ16/162801/Δ2/27-11-2020 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. έχει εγκρίνει την υλοποίηση του Εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που αναδεικνύουν τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι δράσεις αφορούν την απόκτηση γνώσης, αθλητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και αξιών. Συνδυάζουν την αρχαία και σύγχρονη ιστορία των Αγώνων με την εκμάθηση δεξιοτήτων σχετικών με την ένταξη των μαθητών/τριών στο σχολικό κοινωνικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία-Ολυμπιακή Εβδομάδα» θα υλοποιηθεί από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ, με τις εξής απαραίτητες προϋποθέσεις:

  1. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών να είναι προαιρετική και δωρεάν.
  2. Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.
  3. Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας και να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η βιντεοσκόπηση, η φωτογράφιση και η μαγνητοφώνηση μαθητών και μαθητριών.
  4. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί διαδικτυακά από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΕΘΝΟΑ σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων.
  5. Η διάρκεια της Ολυμπιακής Εβδομάδας να μην ξεπερνά τις τέσσερις (04) διδακτικές ώρες και να γίνεται με την παρουσία του εκπαιδευτικού της Φυσικής Αγωγής.
  6. Προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου η παρούσα έγκριση αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. http:// edu-gate.minedu.gov.gr/

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ_ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ