Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ
Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη ….
Έτσι αρχίζουμε τα παραμύθια μας και το μυαλό μας ταξιδεύει !! Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα όλα τα παιδάκια της Α΄ τάξης, με τους εκπαιδευτικούς τους, γίναμε όλοι μαζί βοηθοί του Άγιου Βασίλη. Με μεγάλη όρεξη και φαντασία αρχίσαμε να φτιάχνουμε το εργαστήρι του Άγιου Βασίλη. Μαρκαδόροι , ξυλομπογιές, χαρτόνια , και μπόλικη χρυσόσκονη είχαν την τιμητική τους. Ετοιμάσαμε λίστες με τα δώρα , βάλαμε χρυσά αστέρια στα παράθυρα και σε μια γωνιά ένα πανέμορφο δεντράκι. Ξαφνικά ακούστηκε ένα περίεργο νταν νταν στο διάδρομο . Πριν προλάβουμε να ρωτήσουμε τι είναι, η πόρτα άνοιξε και τότε τον είδαμε !!
Ήταν ο Άγιος Βασίλης με την κόκκινη στολή του , το άσπρο γένι του και μια τεράστια σακούλα στον ώμο του .<<Χο , χο , χο>!Καλημέρα παιδιά , είπε με δυνατή φωνή. Όλοι μείναμε με το στόμα ανοιχτό !! Κάποιοι γελούσαμε, κάποιοι νομίζαμε πως ονειρευόμασταν. Ύστερα άνοιξε τον σάκο του και έδωσε στον καθένα μας από ένα δωράκι. Δίπλα του στεκόταν χαρούμενο και το ξωτικό. Τον βοηθούσε να μας μοιράσει τα δώρα !! Στη συνέχεια ο Άγιος Βασίλης κάθισε μαζί μας στο θρανίο. Ζωγραφίσαμε όλοι μαζί , είπαμε τα κάλαντα και μας διάβασε ένα παραμύθι. Η τάξη μας γέμισε με αστερόσκονη χαράς και ευτυχίας.
Πριν φύγει μας είπε : Το πιο σημαντικό δώρο δεν το φέρνω εγώ. Το φτιάχνετε εσείς όταν μοιράζεστε, βοηθάτε και χαμογελάτε. Με ένα τελευταίο χο , χο , χο χάθηκε στο διάδρομο αφήνοντας πίσω του πολλή μαγεία !! Από εκείνη τη μέρα η τάξη μας είναι ένα μικρό εργαστήρι θαυμάτων !!




































