Εκδρομή στη Βουλή των Ελλήνων

vouli

Στις 12 Απριλίου 2016 η ΣΤ τάξη πραγματοποίησε Εκπαιδευτική εκδρομή στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και στο Ιστορικό Μουσείο (Π .Βουλή).

Οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους(Δρίτσα Μαίρη, Αρβανιτόγιαννη Μάχη και Κεφάλα Φούλη) παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο σε ειδική αίθουσα με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής ,τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας.

Επισκέφτηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και καθισμένοι στα έδρανα των Βουλευτών έμαθαν το πώς λειτουργεί η αίθουσα.

Ξεναγήθηκαν στην αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΊΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ  και στο Περιστύλιο του Μεγάρου του Κοινοβουλίου και ενημερώθηκαν  σχετικά με την φετινή  έκθεση :         «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΚΑΙΩ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΛΥΘΗ ,40 χρόνια από την αποκατάσταση ης Δημοκρατίας.»

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μια βόλτα στα χνάρια της ιστορίας  και του πολιτισμού.

Ανεβασμένα στο διώροφο λεωφορείο φορώντας τα κόκκινα ακουστικά που τους  έδωσαν και λουσμένα  από το ήλοι της Αθήνας  θαύμασαν τις ομορφιές της Πόλης  και τα κυριότερα αξιοθέατα (Στύλοι Ολυμπίου Διός , Καλλιμάρμαρο, Μουσείο  Κυκλαδικής Τέχνης, Μουσείο Μπενάκη, Προπύλαια Ακαδημίας Αθηνών, Εθνική Βιβλιοθήκη, Αρχαιολογικό Μουσείο, Θησείο, Μουσείο Ακρόπολης κ.τ.λ.). Είδαν  τους γεμάτους κίνηση δρόμους, τις βιτρίνες και τους ανθρώπους να τρέχουν. Πήραν μια πρώτη –και σημαντική γεύση  από την ζωή μιας μεγαλούπολης.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *