Γιορτή Πολυτεχνείου 2014

Με αφορμή το Πολυτεχνείο που έφερε την πτώση της 7/χρονης δικτατορίας και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας  στη χώρα πραγματοποιήθηκε γιορτή του 1ου Δ.Σ. Ιστιαίας για το δίκαιο αγώνα των φοιτητών την προσπάθεια τους για Παιδεία, Ελευθερία και Λαϊκή δημοκρατία.

Τη γιορτή προλόγισε ο Δ/ντης του Σχολείου κος Χρίστος Μουργιάς  τονίζοντας τη σημασία της  εξέγερσης του φοιτητικού κινήματος, την διεκδίκηση του δικαιώματος τους στην ελευθερία και την έκφραση σε μια ΠΑΙΔΕΙΑ πιο σύμφωνη με τα ιδανικά τους . σε μια κοινωνία πιο δίκαιη,  χωρίς δυνάστες  και  εκμεταλλευτές.

Ακολούθησε αφήγηση χρονικού των γεγονότων από τους μαθητές της Τετάρτης Τάξης , ποιήματα του Οδ. Ελύτη καθώς και τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη.

Επίσης παρουσιάστηκε ηχητικό ντοκουμέντο με προβολή του τότε Δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο καθώς και αποσπάσματα από τις εκκλήσεις των φοιτητών μέσω ραδιοφωνικού τους σταθμού για ενότητα και συμπαράσταση από τον λαό τηε Αθήνας.

Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι δάσκαλοι κ. Σπύρος Μάκρας και κ. Αφροδιτη καραγκούνη.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου θα παραμείνει ζωντανή γιατί αποτελεί την έκφραση του πανελλήνιου πόθου για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πάντα αυτός ο λαός την ελευθερία την κατέκτησε με το αίμα τους.

«Θέλει αρετήν και τόλμη η Ελευθερία.»

DSCN2308

DSCN2320 DSCN2317 DSCN2313 DSCN2311

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *