ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2013-14

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας έριξε και φέτος την αυλαία του με παιδική δημιουργία πλαισιωμένη από το μεράκι των εκπαιδευτικών.
Αποχαιρέτισε λοιπόν την σχολική χρονιά πραγματοποιώντας ένα ταξίδι στο παρελθόν. Η Έκτη τάξη (Δρίτσα Μαίρη και Κούτου Άννα) πήρε από το χεράκι την πρώτη τάξη (Αναγνώστου Ρούλα και Πολίτη Ντίνα) και «πέταξαν» στον Όλυμπο για να φέρουν στην αυλή του σχολείου τους Θεούς για να παραβρεθούν στους Γάμους της Θέτιδας και του Πηλέα.
Η κατάμεστη από γονείς και παιδιά αυλή του σχολείου παρακολούθησε την «ικανοποίηση» της Έριδας που πέταξε το μήλο της διχόνοιας στα πόδια της Ήρας-Αθηνάς και Αφροδίτης. Ερωτεύτηκε και αυτή τον Δον –Ζουάν Πάρη που δυστυχώς διάλεξε την Αφροδίτη και άφησε στα κρύα του λουτρού, τον Μενέλαο να χορεύει και να τραγουδά …¨Πού θα πας και θέλεις να μ’ αφήσεις…¨. Όταν η Ελένη του ακολούθησε τον υπέροχο Πάρη.
Μετά η ΣΤ’ τάξη ανέβηκε στα τείχη της Τροίας και το κοινό συγκινήθηκε από τον αποχαιρετισμό του Έκτορα και της Ανδρομάχης. Γέμισε δέος από την παρουσίαση του τρομερού και Σούπερ-Αχιλλέα.
Τρομοκρατήθηκε από την φοβερή μάχη των Τρώων και των Αχαιών και εντυπωσιάστηκε από το πολυμήχανο σχέδιο του Οδυσσέα…
Πανικοβλήθηκε όταν πέρασε μπροστά του ο Φοβερός Δούρειος Ίππος και έζησε μοναδικές στιγμές με τον διάλογο των Αχαιών ΜΕΣΑ στον ΙΠΠΟ.
Το ταξίδι στο χτες τελείωσε όταν οι Αχαιοί Πολεμιστές παραδέχτηκαν ότι πάντα θα είναι έτοιμοι να αγωνίζονται αλλά απαιτούν να γνωρίζουν γιατί να το κάνουν. Ναι στον αγώνα αλλά όχι αόριστα, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ…
Και όπως το κοινό ήταν γεμάτο έξαψη από την μάχη, τα ηνία πήραν οι Γυμναστές του σχολείου Θ. Γουρνάς και Θ. Οικονόμου και ξετύλιξαν και αυτοί με την σειρά τους τον δικό τους πόλεμο… Αυτή την φορά με πολύχρωμους σάκους, γευστικότατα λουκούμια, σούπερ μπαλόνια και χορούς, πολλούς χορούς από όλο το σχολείο. Λίγο αργότερα ήρθε η χορωδία από την Γ και Ε τάξη πλαισιωμένη από την υπέροχη φωνή της μουσικού του σχολείου μας Βάσω Μπαλαμώτη.
Η γιορτή έκλεισε με την ΣΤ τάξη να τραγουδά ¨Φίλοι για πάντα¨ κάνοντας υπέροχους συνδυασμούς.
Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων έδωσε αναμνηστικά και παγωτά. Κλείνοντας το ¨αποχαιρετιστήριο πάρτυ¨ του 1ου Δημοτικού αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η εκδήλωση πήρε ιδιαίτερο χρώμα από την εικαστική επίβλεψη της εκπαιδευτικού των Εικαστικών Αγγελικής Βάλβη την οποία ευχαριστούμε πολύ.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *