Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Ενημερωτική επίσκεψη της Τροχαίας Ηγουμενίτσας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου με θέμα την οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια. Η ενημέρωση έγινε από την Υπαστυνόμο Α΄ του τμήματος τροχαίας Ηγουμενίτσας κ. Τσάτσα Αναστασία.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για θέματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς, όπως η αναγκαιότητα χρήσης ζώνης και κράνους και η επικινδυνότητα της οδήγησης μετά από κατανάλωση αλκοόλ ή χρήσης κινητού τηλεφώνου από τους οδηγούς.
Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μαθητών στον προσομοιωτή εμπρόσθιας πρόσκρουσης με μικρή ταχύτητα, κάτι που αποτέλεσε εξαιρετικό εργαλείο για τη συζήτηση σχετικά με τη χρήση ζώνης ασφαλείας σε χαμηλές ταχύτητες (πχ. εντός πόλης).
Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά την Τροχαία Ηγουμενίτσας για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και ιδιαίτερα την Υπαστυνόμο Α’ κα. Τσάτσα Αναστασία και τον Αρχιφύλακα κ. Καρτέρη Πέτρο οι οποίοι παρουσίασαν με αμεσότητα και κατανοητό τρόπο ένα τόσο σημαντικό και σύνθετο θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας, αυτό της οδικής ασφάλειας».
Για το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγ/τσας
Ο Δ/ντης Κύλλας Γεώργιος
troxaia1 troxaia2
Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε έκθεση νομισμάτων και χαρτονομισμάτων της ιδιωτικής συλλογής του εκπαιδευτικού του σχολείου μας,
κ. Θωμάζου Δημήτρη , στις 21 Νοεμβρίου 2022 ημέρα Δευτέρα στο σχολείο.
Τα νομίσματα προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα, καλύπτοντας την περίοδο από τον 18ο αιώνα μέχρι την κατάργηση της δραχμής ως ανταλλακτικού μέσου, αλλά και από άλλες χώρες του παγκόσμιου χάρτη.
Τις πρωινές ώρες οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν το χώρο της έκθεσης. Θεωρούμε ότι η έκθεση αυτή συνιστά μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε κομμάτια της ελληνικής ιστορίας, υπό το πρίσμα του «μέσου συναλλαγής» που χρησιμοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας, τη δραχμή.
Για την καλύτερη κατανόηση, δε, της ιστορικής διαδρομής και την εξελικτική πορεία της δραχμής θα υπάρχει κατάλογος – βιβλίο στο οποίο καταγράφεται η ιστορία καθενός από τα ελληνικά νομίσματα.
Επίσης ο κ. Θωμάζος, έδωσε πολλές ιστορικές πληροφορίες σχετικά με τα νομίσματα και χαρτονομίσματα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση.
Με αυτόν τον τρόπο μικροί και μεγάλοι θα συνειδητοποιήσουν μέσω των επιγραφών, των συμβόλων και των παραστάσεων που κοσμούν τις όψεις των νομισμάτων τις σπουδαίες μαρτυρίες ενός ιστορικού πολιτισμού που εκτυλίχθηκαν από τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους μέχρι τη νομισματική μας ένωση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Γεώργιος Κύλλας
nomisma
Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

ΑΣΚΗΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Την Παρασκευή 11/11/2022 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας άσκηση Σεισμού Πυρκαγιάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας
Σκοπός της άσκησης είναι η διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της αποτελεσματικότητας του πυροσβεστικού προσωπικού σε περίπτωση μεγάλου σεισμού και πυρκαγιάς καθώς και η διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας όλων των λοιπών εμπλεκομένων φορέων σε πιθανό περιστατικό σεισμού με εκδήλωση πυρκαγιάς με αντίστοιχες παραμέτρους και συνθήκες. Επίσης είχαμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε το βαθμό ετοιμότητας της σχολικής μας μονάδας σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.
Στόχος της άσκησης είναι η βέλτιστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην καταπολέμηση κρίσεων με θεμιτό αποτέλεσμα τις λιγότερες δυνατές απώλειες (ανθρωπίνων ζωών, εξοπλισμού, περιουσίας κ.α.). Έτερος στόχος είναι η βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας του ασκούμενου προσωπικού, ο εντοπισμός λαθών και η εξοικείωση των υπαλλήλων με το κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.
Στην άσκηση που πραγματοποιήθηκε η Πυροσβεστική συμμετείχε με δύο οχήματα και δέκα άντρες . Το σενάριο της άσκησης ήταν ρεαλιστικό. Προέβλεπε την εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο.
Οι πυροσβέστες έδρασαν με ταχύτητα και απόλυτο συντονισμό για την αντιμετώπιση του υποτιθέμενου κινδύνου.
Το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας απέδειξε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, την ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό του.

H Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας έδειξε ότι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει άλλες υπηρεσίες που έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες. Αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας.

ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΥΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
fire1 fire2 fire3 fire4
Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Ασφαλής Πλοήγηση και Εθισμός στο Διαδίκτυο

Ευχαριστήρια επιστολή στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας
Ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή της υπηρεσίας σας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών της Ε΄και ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας, με θέμα “Ασφαλής Πλοήγηση και Εθισμός στο Διαδίκτυο”, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.
Ο εκπρόσωπος του Γραφείου Πληροφορικής, της Αστυνομικής σας Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, κ.κ. Ελευθέριος Τσανέλης μας περιέγραψε την ομορφιά αλλά και τους κινδύνους που κρύβει το ταξίδι στον εικονικό ψηφιακό κόσμο, που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας και τείνει να κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερο από το ζωτικό μας χρόνο.
Η συμμετοχή σας αυτή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, οι οποίες αφορούν και ενημερώνουν τόσο την τοπική κοινωνία όσο και ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές της σχολικής μας κοινότητας δείχνει τη σφαιρική και προληπτική στάση της αστυνομίας απέναντι στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Προσδίδει δε άλλη διάσταση στο ρόλο σας και σας καθιστά αρωγούς και συμπαραστάτες στον εγγραμματισμό της κοινωνίας μας σε δύσκολα και επικίνδυνα ζητήματα μικρών και μεγάλων.
Για τους παραπάνω λόγους σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα, προσδοκώντας σε μια συνεχή και ειλικρινή συνεργασία μαζί σας.
Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Γεώργιος Κύλλας
ΠΛΟΗΓΗΣΗ