Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας φόρεσαν τα 9D γυαλιά και έγιναν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας στο κέντρο ψυχαγωγίας «Ο θρόνος του Ήλιου» παρακολουθώντας την ομώνυμη ταινία.
Με τον καλύτερο τρόπο γνώρισαν την ιστορία του νησιού της Ρόδου και ψυχαγωγήθηκαν ζώντας τη μοναδική εμπειρία προβολής ταινιών σε 9D (βροχή, χιόνι, φούσκες, καπνός, καρέκλες που κινούνται πάνω – κάτω, καπνός κ.α).
Η ταινία είναι εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και τον Θεό Ήλιο (απ’ όπου προέκυψε και το όνομα του κέντρου ψυχαγωγίας) και φυσικά από την ιστορία της Ρόδου, σύμφωνα με θρύλους, μύθους, παραδόσεις αλλά και ιστορικά γεγονότα τα οποία αποδίδονται με τρόπο που διεγείρει τη φαντασία και καθηλώνει τον θεατή.
