ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Αγαπητοί γονείς των μαθητών,

Τη Δευτέρα, 13-9-2021 ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.

Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο θα γίνει από τις 08:10 έως 08:15 το πρωί. Θα λειτουργήσουν δύο είσοδοι για την προσέλευση. Συγκεκριμένα, από την κεντρική είσοδο, επί της οδού Δράμας, θα προσέλθουν οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Στ΄ τάξεων. Από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Ιωαννίνων, θα προσέλθουν οι μαθητές των Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων.

Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 08:30, στον αύλειο χώρο, όπου θα βρίσκονται μερικά τμήματα μαθητών. Οι υπόλοιποι μαθητές θα βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας, από τις οποίες θα περάσει ο ιερέας μετά τον αγιασμό. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για τις αίθουσες διδασκαλίας κάθε τμήματος.

Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο φορώντας τη μάσκα τους και έχοντας αρνητικό self test , το οποίο θα πρέπει να επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στον χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13/9-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, τη Δευτέρα 13/9.

Οι μαθητές θα αποχωρήσουν μετά το τέλος του αγιασμού, με τη φροντίδα των γονέων τους.

Συγκεκριμένα:

α) οι μαθητές των τάξεων Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ θα αποχωρήσουν στις 09:15, από τις ίδιες εισόδους-εξόδους του σχολείου. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση, αναφορικά με τις εισόδους-εξόδους του σχολείου, τις επόμενες εβδομάδες.

Β) οι μαθητές της Α΄ τάξης θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι στις 09:45. Πριν την αποχώρησή τους το σχολείο θα δεχθεί τους γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης για μια πρώτη ενημέρωση. Για την αποφυγή συνωστισμού, παρακαλούμε να παραβρεθεί ένας γονέας από κάθε μαθητή της Α΄ τάξης.

Η είσοδος του γονέα στον χώρο του σχολείου, προϋποθέτει τη χρήση μάσκας και την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού self test.