ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΠΛΕΝΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ

Στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας “Ατομική Υγιεινή΄, η δασκάλα του τμήματος Βασιλική Καλαμάκη σε συνεργασία με την Σχολική Νοσηλεύτρια  Λητώ Παπαγιαννακοπούλου, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν αισθητηριακές δραστηριότητες με τη χρήση χρωμάτων δακτυλομπογιάς και εποπτικού υλικού το οποίο δούλεψαν συστηματικά, με στόχο την εκπαίδευση και εκμάθηση του σωστού τρόπου πλυσίματος χεριών, τη σπουδαιότητα της ατομικής  υγιεινής, της ανάγκης προστασίας από τον κορωνοϊό.

Τα παιδιά συμμετείχαν με χαρά στο πρόγραμμα, γιατί έμαθαν για την ατομική υγιεινή τους κάνοντας ζωγραφιές, αντιστοιχήσεις, δραστηριότητες, σειροθέτηση εικόνων, κρυπτόλεξο.

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία!!!!

2021 ΕΥΧΕΣ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ,ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

 

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ- Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος -από τη φύση του- να κοιτά ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί ν’ αγγίξει το όνειρο του. Για να το πετύχει, όμως, χρειάζεται φτερά που θα τον βοηθήσουν να φτάσει γρηγορότερα και ευκολότερα. Τα φτερά είναι οι ικανότητες του καθενός. Κάποιοι, όμως, έχουν μικρότερα φτερά και νιώθουν διαφορετικοί. Παρ’ όλ’ αυτά, μπορούν κι εκείνοι ν’ ανέβουν ψηλά – απλώς χρειάζονται δίπλα τους κάποιους για να τους μάθουν τον τρόπο ν’ ανοίγουν τα φτερά τους και να πετούν όλο και πιο ψηλά. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν τα δικά τους μοναδικά και ιδιαίτερα φτερά. Το πέταγμα τους γίνεται ομορφότερο όταν οι άλλοι τους χαϊδεύουν απαλά τα φτερά και πετούν μαζί του. – (ιστοσελίδα Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κ.Σωτηρίου)

https://www.slideshare.net/taniakourou/3-1-84092781